Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bumbu Desa, Baskin Robbins & Botol Tea

Satu hujung minggu di mana i spend my time with Frens in two continuous days.  Sehari with Blogger friends, sehari lagi with my BFF - Kakak Cool. OK lets talk about BFF.

Definasi BFF itu bermaksud Best Friend Forever. Forever means selamanya .. tak boleh gaduh dan takkan gaduh. Susah kot nak sampai level tu dalam persahabatan ni, kan.  Untuk Misz-ella sendiri, nak i gelarkan u or masukkan u dalam my BFF category i must know you very well .. quite number of years .. i must ensure that you are really good .. tak tikam belakang, tak ngutuk belakang, jujur-sejujurnya .. telus dan berterus terang.  Bukan depan i kata tak pe lah .. macam good-good je tapi belakang i kat FB penuh Wall mengutuk. Apa la punya manusia. Ku sangka jujur ayatmu rupanya berpura-pura. Bertabahlah wahai Ella.  Allah swt sayang kau .. sebab tu dipertontonkan Wall FB itu pada mu .. sempat kau baca even status itu dipadam selepas itu? Motif padam? Entahlah. Hanya dia sendiri yang tau.

OK .. cukup sudah Misz-ella meluah serba sedikit di sini .. so readers please jujur ye .. jangan hipokrit .. jangan berpura-pura .. jangan depan lain belakang lain .. tak elok macam tu. Tak baik. Orait .. lets move on to the Subject of the Entry .. Bumbu Desa, Baskin Robin & Botol Tea.

Haritu Misz-ella and my BFF Kakak Cool makan kat Bumbu Desa, The Curve .. sebuah Restoran yang menghidangkan Makanan Sunda.  Kakak Cool pilih Talapia Mangga, Misz-ella pilih Ayam Cabe Ijo, Paru Cucuk .. then we ordered Terung Goreng Pedas.
Both of us minum Teh Botol. Sedap oooo Teh Botol .. kalau ke Indo tak minum Teh Botol tak sah .. mesti nak. Tapi di KL .. Teh Botol dalam Kotak .. Haha. 


Ayam Cabe Ijo tu tersangat lah pedas .. mula-mula Misz-ella ingat dia pakai Cabai Ijo yang besar tu rupa-rupanya Cili Padi dilenyek-lenyek dan ditabur di atas Ayam yang telah distimkan terlebih dahulu but itss so sedaplah. Sebab Misz-ella peminat pedas.  Makan kalau tak pedas macam tak puas .. tak tau kenapa dan Alhamdulillah .. i had a very friendly tummy .. whatever i bagi tummy just agree. Ikan Talapia 'Butterfly cut' goreng garing tu tersangatlah sedap .. nak pulak bila dicicah Sambal Mangga. Marvellous!!

Paru Cucuk tu Misz-ella kurang suka. Garing sangatlah sampai keras macam makan keropok tak rangup .. tapi cicah dia best sangat.  So peminat makanan Sunda, boleh la cuba Bumbu Desa ni ... banyak lagi Menu dia yang best-best tau.  Misz-ella sendiri ada rasa nak gi repeat .. mau coba yang lain-lain pulak.




And then we hopped into Baskin Robbins for desert pleasure. Misz-ella chosed Love Portion. Ya Ampun sedapnya that flavour .. without topping pun dah sedap sebenarnya sebab Love Portion dalamnya dah sedia ada bijik-bijik coklat yang rasanya sangat nikmat .. sampai terpejam mata menikmati kesedapannya and Kakak Cool order Papaya+Pineapple with Pineapple paste topping. First experienced eating Icecream with pineapple paste topping.  Tak sangka .. terus jatuh cinta. Lepas ni korang try ye .. 


A day with Kakak Cool... Yess she is my BFF.  We enjoyed listen to each other stories.  Even Misz-ella bukanlah jenis yang suka meluah kat orang .. but i am a good listener.  Saya sangat sabar melayan cerita para sahabat. Ok dah. Takmo cakap lagi dah. Byeee.


4 comments:

Yaya Azura said...

love portion & pineapple topping..hmmm...macam terliur jer..hehe

Cik Aann said...

tabah lah wahai hati..
saya pon sama.. students kutuk saya panggil saya useless..
baru td confront dengan dia..
frust n sakit hati pon ade,

Abah nak order BASIC H satu!

Diana Rashid said...

macam marah kat seseorang je..siapa kah dia??hehhe

Diana Rashid said...

macam marah kat seseorang je..siapa kah dia??hehhe