Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Berpiknik di The Picnic Table @ The Strand, Kota Damansara

Hai Readers. Hari ni Misz-ella nak cerita tentang Makan. Hurmmmm .. bila cerita tentang makan mesti hepi .. mesti nak tau lagi dan lagi .. mesti telan air liur lepas tu. Haha.  

Well, baru-baru ni Misz-ella telah dijemput dengan Rakan Blogger yang lain untuk menghadiri Upacara Perasmian Cafe The Picnic Table by Simply Sandwiches yang lokasinya di The Strand, Kota Damansara. Bertemakan "We Bring Picnic To You" .. The Picnic Table merupakan cafe pertama yang membawakan satu kelainan kepada kita dengan menyediakan konsep "indoor picnic" yang amat selesa, santai, selamat dan bersih untuk dinikmati bersama-sama keluarga dan rakan-rakan. 




The Picnic Table membawakan kepada kita Konsep Makanan Sihat dengan menghidangkan juadah makanan yang bertepatan dengan tema Piknik. Antara hidangan menggoda 'tummy' yang terdapat di The Picnic Table ~ Grilled Shrimp Spaghetti with Pesto, Bruschetta with Sauteed Wild Mushroom, Herbs & Garlic Crouton, Mushroom Soup berserta Garlic Bread.  Perghhh ... perghhh .. perghh .. sumpah 'tummy' saya sangat suka.

Antara 'specialty' The Picnic Table ~ various type of Sandwiches yang sangat lazat dan berkhasiat seperti Smoked Salmon, Garlic Butter Prawn, Beef & Chicken Salami, BBQ Chicken dan Sauteed Mushroom.  Misz-ella dah cuba BBQ Chicken dan Sauteed Mushroom Sandwich dan rasanya adalah sangat sedap. Unlike some other Sandwiches which rely on Thousand Island or Mayonis sebagai pelengkap rasa, Sandwich di The Picnic Table are filled with delicious homemade fillings that are made to perfection and served with fresh luscious green vegetables, crunchy cool cucumbers and juicy red tomatoes. Sandwich itu sendiri dibuat dari 'wholesome heavy whole meal atau seeded whole meal bread' and are baked fresh every morning by the Bakers.  Once bite, you can feel the different .. kalau tak percaya, jom try ber picnic dengan famili di sana. Sedap i tell you .. Misz-ella dah rasa dah. Its non-fattening, very healthy and it has its own taste. The vegetables remain fresh and crunchy even i makan dah tengahari. 

The Picnic Table also served desert/manisan yang lazat dan sihat. The Brownies .. tak manis tapi kaya dengan rasa coklat. I ate more than one sebab sedap sangat. Hehehe.



They served Infused Water too .. Good for de-tox. Dah makan macam-macam haruslah kita De-Tox, kan .. idak le menimbun toksin di dalam badan. 





Menariknya di The Picnic Table, we can chose either to eat casually on the table or sit together with your loved ones on the artificial grass. Best, kan konsep Cafe ni .. sangat santai dan selesa. Bakal berlama-lamaan la kita nampaknya ye. Hehehe.



Even a baby are happy here too.

Blogger friends at The Picnic Table

The Picnic Table by Simply Sandwiches bukan sahaja sebuah Cafe yang menawarkan suasana rilek, cool dan santai bersama kesayangan malah juga sedia menerima tempahan makanan dan katering korporat secara "online". Cafe di The Picnic Table juga bersedia menerima tempahan untuk sebarang "private function" berkonsepkan piknik. So readers .. lepas ni kalau nak buat Event or gathering yang rilek, santai dan lain dari yang lain i suggest you consider The Picnic Table ni. Its so cool and fun to get together in this kind of environment. Boleh lunjur kaki, boleh duduk bersimpuh, boleh bersila or duduk atas meja .. Ehh kerusi .. jangan buat malu duk atas meja. Hahaha.

By the way, let me tell you a little info about Simply Sandwiches.  Simply Sandwiches was founded in July 2011 by Shaheera Djafar and Sharin Sharif. The founders met in Sydney, Australia in 2007 and spent their time hanging out at cafes around the city with friends and were thoroughly impressed with how healthy and easy going the Australian were when it came to their food and lifestyle. 

Sekembalinya ke Malaysia, kedua-dua mereka mendapati amatlah susah untuk mendapat makanan berkualiti yang sangat berkhasiat dan mampu dinikmati oleh semua serta mudah didapati. So one day, the duo decided to bring those tasty sandwiches to the offices of hungry Malaysians. Thus, Simply Sandwiches was born. Bermula dari kecil-kecilan kini The Picnic Table by Simply Sandwiches bersedia menawarkan khidmat mereka kepada kita. So apa lagi, jom kita try beramai-ramai. Bawak kesayangan, bawak rakan-rakan untuk misi makan sambil bersantai .. only at The Picnic Table. Jomm.


The Picnic Table By Simply Sandwiches ~ 62-A, Jalan 5/21, The Strand Kota Damansara, 47180 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

MORE INFO & PHOTOS SILA LAYARI :-

Facebook :- Simply Sandwiches
Instagram :- @SimpySandwiches


12 comments:

Diana Rashid said...

nampak menarik konsep ni kakchik..sesuai sangt bagi yang berkeluarga tu..dengan anak2 kecil rasanya konsep macam ni lebih selesa dan santai untuk anak2..

Kniedaz said...

wah..seronoknya...

azieazah said...

Dekat jer dengan tempat kerja Kak Azie. Tapi belum sempat round lagi...

Hudson Hah said...

Memang menggoda 'tummy' saya dengan hidangan gambar2 makanan oleh Ella.

It's a torturing process memandangkan bukan makanan yang sebenar bila I membaca blog anda dalam waktu makan tengahari.

Hmmm...air liur...

Anyway, Happy Blogging ! :)

Nazlee Ismail PCL said...

konsep santai piknik.memang menarik..suatu kelainan.

Misz-ella Ismail said...

@Diana, kannn ..

Misz-ella Ismail said...

@Kniedaz, mmg seronok. Cuba lah.

Misz-ella Ismail said...

@Kak Azieazah,

Cuba lah .. lepas tu share info dgn Ella.

Misz-ella Ismail said...

Hudson,

One day u try, OK ..

Misz-ella Ismail said...

@Nazlee @ PCL ..

Sila pergi bwk famili. Hehe.

Alin Marlini said...

bau berangan nak ke situ...hehehehe

!Mc Laren! said...

macam mane nak booking eh ?