Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Butter Creamy Chicken, Black Pepper Grill Chicken

Hai. Good Morning. Selamat hari Sabtu.
Bestkan hari ni boleh bersantai.
Boleh bawak famili keluar jalan-jalan.
Hujung minggu, cuti panjang .. memang sentiasa ditunggu-tunggu la kan.

Unlike me, kerja sendiri anak pun dah besar kat Kolej so i pegi jalan ikut sukatik i .. tak tengok pun tarikh merah kat kalender kuda tu. As we grow older our life change .. bersesuaian dengan umur yang makin banyak, no more bangun awal, no more sama-sama join the morning traffic.  Dulu bertungkus lumus mengejar waktu mengerah tenaga untuk famili tercinta .. now more flexible. Dulu selalu penat, stress dan sakit kepala now i dah lupa when was my last sakit kepala.  Keadaan memang dah berubah. Alhamdulillah. 


That day lunch rumah my Sister, KY. She cooked Creamy Butter Chicken yang super delicious.  Cara masak sama macam Butter prawn buh bawang putih cicang, daun kari, butter dan susu cair but she made it berkuah so lebihkan susu cair dan jangan masak till kering dan garing.  Soooo creamy and yummy. Lemak berkrim rasa dia.

Grill Blackpepper Drummet - Dia kata just lumur drummet dengan Black Pepper Sauce and grill dalam oven. Sedap!!

And Salad sebagai pelengkap hidangan.  Simple but nice - Happy tummies!! Haha.  OK Bye. Sapa-sapa tak da idea nak makan apa jom try Menu ni. Happy Weekend Readers. Bye.


5 comments:

Amanda Suria said...

SA klik nuffnang di sini...duhai semua tu nampak tempting sgt2...

lia ummiirfan said...

black pepper chicken tu sedap. nak try nanti.. :)

Diana Din said...

nampak sedap jer

Aimie Mokhtars said...

kecur air liur T_T

zuraiha rosli said...

Lapar pula tgk gambar ni..