Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jangan Risau

If i say i tak risau, aku tipu.
If i say i'm not nervous, aku double tipu.

And Yess. I am so tired. So much dramatic things happened in a day. From the Court, banking, home, visiting patient in the Hospital dan drama berlarutan hingga ke malam hari. 

Jangan tanya Kenapa when you know the answer. Adakala, kita perlu selangkah di hadapan mengambil tindakan .. ada masa, kita perlu fikir kita, bukan dia dan mereka.  By the end of the day .. its about your life,  you decide. Makin dekat menghampiri 'dateline' .. makin banyak tekanan .. makin rasa terhimpit, makin serabut kepala .. but i'm the lucky one .. kerana saya sentiasa ada dia, dia dan dia dalam hidup saya. Jangan risau sangat. Jangan 'down' lama-lama. Cepat-cepat 'Up' kan diri. Life is great with all the challenges.  Alhamdulillah.

8 comments:

uncle gedek said...

hebat lah! seat belt dengan head rest sama corak!

Diana Rashid said...

betul..kita tentu kan cara kita sendiri.kalau ikut orang silap2 orang pintas kita pulak..

Hudson Hah said...

Risau, Nervous dan lain2 perasaan emosi yang bersamaan adalah sebahagian drp our Journey of Life. Most Important is Relax yourself and be Cool so that you can Focus on what you plan to do. In short, DO NOT let your EQ overcome your IQ in taking your steps forward along your Journey of Life. Kecemerlangan Luarbiasa Hanya Dapat Di Capai Melalui Usaha Luarbiasa. YES, Ella can Make It if she Just DO IT ! May I wish that segala Perjuangan dan Usaha mu akan di permudahkan. TQ. Regards, Hudson

Irfa said...

teruskan senyum kakak cantik ye

Misz-ella Ismail said...

Baiklah Irfa Adik Baik

Misz-ella Ismail said...

Uncle Gedek nak ke? Hahaha.

Misz-ella Ismail said...

@Diana Rashid,

Betoi sgt2

Misz-ella Ismail said...

@Hudson ..

Tq for 2 things ..

1) for keep on coming and commenting
2) for being a good friend. Long time no see ya ..