Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kuat. Kuat. Kuat. Kuat lagi.

Lately, kitorang banyak cerita tentang kuat. Tentang bagaimana dalam hidup ni kita boleh dapat kekuatan melalui kejadian dan pengalaman. Tentang bagaimana jika kekuatan dalam genggaman, In Sha Allah segala yang susah dan getir boleh kita hadapi. 

Kata sorang kakak ~  Akak terfikir jugak nak buat camtu tapi tak dak kekuatan.

Kata sorang teman ~ Saya nak jugak tapi saya takut saya goyang. Buatnya kang dia tambah 2 ribu?

Pada pendapat Misz-ella, kekuatan hanya akan timbul bila minda sudah bersedia dan minda bersedia bila kita dah timbang semua perkara. So, kawan-kawan .. sebelum buat keputusan, fikirlah semasaknya. Kalau masih ada tapi-tapi .. kalau masih tak cukup  kekuatan .. jangan buat. Kalau minda bersedia, kekuatan ada, dengan lafaz Bismillah .. melangkahlah. In Sha Allah Allah SWT akan bersama kita. Kan "Kun Fa Ya Kun" itu milik dia. Percayalah.



5 comments:

My Little Diary said...

ye...setuju, in shaa allah dgn kekuatan yang ada, Allah swt akan sentiasa beri jalan.
:)

Tina Othman said...

setuju, bila mind set kata kuat, mesti boleh buat punya

:: Mrs.Eady :: said...

insya Allah..

Sunah Sakura said...

dan Allah lah yang mempunyai segala kekuatan...mohon pada Dia, untuk kongsikan kekuatanNya bersama kita... :)

Kesuma Angsana said...

betul tu , kalu kita berpegang pada yg satu, yakin diri in shaa Allah kekuatan itu akan dtg sendiri !