Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cerita Satu Hari

Al-kisahnya pagi Isnin - wake up and feeling fresh.  Poom pamm poom pamm pagi-pagi berkung fu taichi di dapur itu memang rutin saya. Hantar anak ke sekolah balik bersiap gi kerja.  Ada orang kata life orang KL tak da kualiti sebab perlu menempuh jem segala untuk sampai ke tempat kerja.  Hmmmm .. betul la tu.  Kita buang banyak masa kat jalan, kan.  Macam Misz-ella, keluar 8 pagi sampainya 9:05 ,,, 25km je .. tak la jauh mana .. tapi sejam perjalanannya.. demi sesuap nasi famili kecik kami. Alahaiiii .. masa ni terfikir tak .. kan best kalau Achik Kayo .. maybe hidup kita tak la se stress itu sebab 'masa' kita lah tukang controlnya. 


Menghitung Hari .. Lagi beberapa hari ,, langkah kaki tak lagi ke sini.  Alhamdulilah ... saya bahagia dengan pilihan saya ni.  Good Bye here .. Hello orang sana.  Lepas kerja i went to meet somebody.  I dah lama admire you.  I like your skin .. macam buah apple yang fresh.  What? You dah 40? Anak u dah 17 tahun? U doesn't look your age .. macam tak percaya je.  Hmmmmm .. apa-apa lah. I never lie about age, status or whatsoever.  Sebelum sampai rumah sempat jumpa sorang lagi Darling.  Tq Alin .. susah payah je gi sini sana untuk Kc. Thanks eh.  Kc sayang Alin ketat-ketat tauuu ..

Sampai rumah kita makan. Nasi putih, Ayam Kurma, Sambal Bilis dan Ulam Timun Jepun yang kita masak pagi tadi.  Lepas makan kita rehat, solat.  Tetiba telefon berbunyi.   Ohhhhh .. akak nak datang sekarang? Datang la .. kejap lagi ella nak keluar.  Kau memang ... macam biskut la. Jap-jap ada. Tengok lagi sekali dah tak ada. Adodoii .. ada ke dia samakan aku dengan biskut? Oh jiranku ... 

Dia datang bayar duit Seaweed Collagen .. 8 bungkus dia ambik.haritu.  Sambil tu dia sembang.  Adudui  sebak dada dengar cerita sedih dia.  Bila jiran dah dianggap macam adik beradik, Sedih dia kita rasa sama.  Akak tu nangis .. misz-ella tahan je.

Lepas tu tiba masa untuk bersiap - Yeahhhh .. pose dulu sementara tunggu Darling Rozzana datang ambik kat rumah.  Malam ni tema kita hijau .. going green.  Best gila class malam ni - Baraa baraa beree beree .. Chumbia Semana .. Boom Boom Mama .. Cinta Satu Malam dan last .. Jong Jong Inai. Dua botol 100 plus jadi mangsa Misz-ella harini.  Panas dan dahaga!!!!

Habis class kita balik.  Sempat singgah kedai beli sayur ikan untuk main masak-masak esok pagi.  Sampai rumah dah pukul 11 malam.  Dah mandi, sembang, borak, gelak dengan kesayangan pukul 12 kita tido.  Sempat lagi chatting dengan Geng KKA sebelum dibuai mimpi ... 

Hidup adalah sebuah perjalanan.  Dalam sehari ada berbagai peristiwa, berbagai emosi dan rasa, ada bermacam perkara yang harus diselesaikan dan ada ramai orang yang perlu kita beri perhatian.  Saya, awak ada 24 jam yang sama .. pandai-pandai la bahagi masa.  As long as you are happy dan ikhlas membuatnya,, In sha Allah .. segalanya mudah untuk kita.  Hmmmm .. ok .. got to go.  Tq baca. Bye.

10 comments:

cheqna said...

amboi..sibuknya dia =)

Kakcik said...

Kadang2 rasa 24 jam itu terlalu cepat berlalu, ad juga waktunya rasa macam waktu tak bergerak langsung... :)

mamyharraz said...

lawa lah KC ni.
comel lote :)

Amin A. R said...

sepanjang 24 jam tu, pelbagai emosi datang.....pelbagai cerita yg terjadi....

:: Mrs.Eady :: said...

:)

Lydia Miza said...

busynye KC..

suka tgk gmbr baju hijau tu.nmpk fresh

Kniedaz said...

kagum dengan sifat positif KC ni...susah tau nak jadi positif all the time

JunAina said...

KC hepi jekan...sebab tu awet muda. Positif.

faraherda.razalan said...

KC mmg awet muda. Tgk pic last tu, wow! Jelita!

Irfa said...

lagi 6 tahun umor saya 40..emm mcm mana la agaknya rupa saya masa tu ye
harap sihat walafiat lah hendaknya ;)