Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

PUSH. PUSH. PUSH.

Pernah rasa tak dalam hidup kita kebosanan yang melampau .. atau rasa ingin keluar dari kepompong yang membosankan dan pernah tak kita rasa seolah-olah kita perlukan sesuatu? Masa ni .. terasa tak seolah-olah kita perlukan sesuatu to push our spirit? Sesuatu yang boleh membuatkan kita lebih bersemangat, barangkali? Sesuatu yang boleh buatkan kita push diri kita ke higher space .. or to a higher level, perhaps. Push. Push. Push. Push yourself further and further.

Perasaan ini kita hanya akan rasa bila kita kekal di satu tempat untuk satu jangkasama yang lama dan sudah tidak boleh ke mana-mana lagi. Masa ni .. you only have two alternative ~  Kekal berada di takuk itu atau challenge/push yourself to other place.  Bukan senang nak berhijrah bila kita dah terlalu lama dan selesa but if you push yourself, In Sha Allah boleh. Asalkan kita ada inisiatif, ada usaha .. mesti boleh, kan. Yakin dan percaya pada Dia .. sebab Dia sentiasa ada untuk kita.

Sekian. Entry motivasi dari saya, Misz-ella. Ehhhh .. *tetiba* Hehehe.

7 comments:

KuNanGKuNanG said...

mula2 baca tajuk ingatkan pasal org nk bersalin.he3..
sy setuju mmg kite kene push diri kite pun ke level yg lbh sikit.
kdg2 org lain pun kite yg kene push..

Sukma Haron said...

biar kita sendiri push jangan org lain push...nanti bahaya...

My Little Diary said...

saya dah bosan tahap gaban dgn kerja kat opis ni....hehehe

Amin A. R said...

kadang2 bila kita push sendiri, baru tahu potensi diri kita macam mana :)

Kniedaz said...

haha..betul tu..ingat entry org bersalin hehehe

jeBateja said...

ahakz....sesekali bosan...ok lah...jom pi bercuti....ahakz

Jojet said...

bosan tu mcm kdg2 jatuh kepada perkara wajib. tp hidup kena terus!