Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Terapi Hari Minggu

Lepas dancerobic pagi Minggu, i was alone at home. Aiman gi UM ada Seminar. Asben lepas breakfast terus gi buat kerja dia. Yeayyyy ... masa untuk berseorangan.  Bila kita sentiasa sibuk melayan kesayangan, there are times where kita akan rasa sangat 'appreciate' masa untuk diri sendiri. Yeszzzz!!! Hari ni akak nak gi membelai. Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Jap-jap ... tanpa muka ye.  Muka you jangan usik, i buat minggu depan. Yang u boleh touch rambut, mata, badan dan kaki sahaja. Baik, kak ~ jawab Shahida Beauty Consultant saya.

Mula-mula kita cuci .. pastu kita buh cream .. then we steam.

Pastu kita masuk bilik ni.  U massage macam Mak Bidan ke? U guna minyak apa? Wuhuuuuu .. soalan macam Polis pencen sebab Misz-ella orangnya cerewet. Kalau u massage macam Mak Bidan then i dont want.  Kalau u guna minyak yang bau tak best .. i tak nak. Misz-ella paling tak suka treatment tekan-tekan urat yang menyakitkan. Misz-ella cuma nak treatment yang buat kita rasa 'best' dan rilek .. sakit-sakit takmo eh. Nasib baik Shahida ni ok. Keluar salun hati senang.

Opsss tak habis lagi. Kita sambung blow rambut yang tergendala gara-gara badan dan kaki tadi. Lepas hampir 2 jam di salun baru semuanya siap.

Sampai rumah i stim Dim Sum untuk Minum petang

Dim Sum, Red Velvet, Puding Jagung dan Kopi O ~ Hidangan minum petang saya sorang-sorang. Elehhh .. tak lama pun sorangnya sebab lepas tu dah kena gi sekolah ambik Aiman pastu gi Dinner ramai-ramai. Malamnya Misz-ella tidur pukul 9 malam.  Pukul 9 dah cari bantal? Waaaaa .. pecah rekod tuuuuu .. Betul-betul berterapi dan merehatkan diri lah!! 

By the way, malam ni Kelas Dancerobic adalah bertemakan Si Baju Hijau. Pakai baju hijau eh. Apa kata orang ... Going Green? Perghhhh .. tak sabar nak joget-joget. Bara .. bara .. bara .. beree .. bereee .. bereee .. Jangan tergeliat kaki sudah. Hehehe.





14 comments:

My Little Diary said...

hari minggu yang indah
:)

Kniedaz said...

seronoknya belai badan...jeles la

JunAina said...

Sesekali luangkan masa berkualiti untuk diri sendiri apa salahnya ye KC...

faraherda.razalan said...

Klulah sy ley join KC bt dancerobik tu!!

Mak Wardah said...

Salam KC. lately sibuk sgt tak sempat akak nak ke salun, InsyaAllah akan lakukan nanti

nurayunni said...

wah bestnye...dh lame tak luang mase mcm nie...

.: iEyLa :. said...

hambooiii KC...
bab yg terapi kul 9 tu yg paling xleyh bla tu..awal tido..ngee..

Kesuma Angsana said...

x salah memanjakan dir sendirikan KC

Tina Othman said...

bestnya kc, red velvet tu beli kat mana

Azian Elias said...

amboi siap dim sam red velvet bagai...sedapp

Ummiakid @ lily said...

sesekali macam ni...memang tersangat bestnya....kalau berkali² lagi best...

anyss said...

Assalamualaikum,
bestnya kalau dapat urut2 bahu sbb bahu ni tengah keras, lenguh betul.

Masalahnya ----> daku geli kakcik, satu taman boleh dengar daku menjerit nanti hu hu huhu

Amin A. R said...

sesekali kena gak memanjakan diri......
**tak tahan nengok red velvet tu.....

el said...

wahhhhhhhhh bestnye treatment
el ritu halfway treatment
en. hb kol anak mkn silika gel huhuhu