Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cooking and Mental therapy

Not only reading, dancing, singing .. cooking is also what i like to do in life.  Ekceli Misz-ella is such a pelik person.  I suka kopek ikan bilis, mop lantai tapi tak suka vacumn.  I hate the sound .. it iritates. Misz-ella suka kopek ikan bilis sebab bila time mengopek ikan bilis tu kan .. ohhhh .. lapang je rasa kepala dan minda. If others choose to buy ikan bilis belah .. i choose jalan susah. Hahaha .. mengada je, kan.

Cooking Lamb Chop for dinner Thursday night. Omaigoddddd .. the lamb is so soft, juicy and sedap gua cakap lu .. punya sedap till i makan begitu sahaja without the black pepper sauce that i cooked earlier.  Dorang berdua je dok cicah-cicah. Nak Resepi? Nak try the one Made by Misz-ella? Be my kesayangan and entitle for it. Hahaha .. mati la lepas ni kesayangan mintak Lamb Chop bertalu-talu.


The lamb was marinated since 6:30 am and grilled at 7:30pm. Harusla sedap sebab diperap lebih 12 jam.  Perap pagi-pagi buh dalam Fridge.  Nanti malam kita makan.  Plan it well and the result will be excellent. Just top up RAJIN in your life .. kick the MALAS away and have fun while doing it. Easy, right.

Posted this photo to my kesayangan Tuesday morning and received comment .. Ramainya pengiring kat belakang SUV you tu. Traffic jem babe .. but since i plan my journey .. i wasn't late. Nowadays i bring food from home and eat in the car while on the way to work to avoid my gastrik pain to come again. Hello little tummy .. please dont fall sick again .. AILEBIU babe.

Disebabkan gastrik, i got to reduce my Coffee intake but this one memang tak boleh resist lah.  The aroma really menggoda. Hi Yana Darling, nak satu.  Buat la sendiri .. wah kauu .. kemain seriyus Cik Yana Jiran i. Alolololo .. I only have 2 weeks nak bermanja-manja dengan you after this i got to biasakan diri cakap sorang-sorang and buat Coffee sendiri .. esok-esok kau duduk diam-diam cos Yana is leaving *sobs* 

Gedikkk !! Yana scolded me. Alaaa .. kat mana lagi nak tumpang bermanja dekat ofis yang gah dan besar ni kalau bukan dengan jiran sebelah, kan. Lepas ni dapat jiran baru .. tak tau lagi macamana orangnya. Hope everything will be fine and we can work together. Yana marah manja je cos after that she came with a smile and a cup of coffee for me. Wah kauu .. AILEBIU lah. Hihihi.

Masa ni teringat kat Kak Senah my assistant kat office lama.  If she saw me stress and busy .. she offer me coffee. At one time she bought ice cream and thought i will be happy when actually i dont like icecream at all. Haha. Till now, i still miss those days.  Misz-ella tengok orang sekarang senang sangat call each other BFF but for me nak sampai tahap layak bergelar BFF in my life tersangatlah susah.  Harus rela susah senang bersama and has gone through lots of thing together. Ye la .. apa la sangat 2 bulan persahabatan compare to 18 tahun, kan. 18 tahun bertemankan mereka, they have a special place in my heart.  If i survive lama disini, aku akan ukir nama diaorang jugak dalam hati. Perghhh .. bukan senang tu babe nak ukir nama dalam hati. Hihihi.

OK .. its Saturday.  Baru pukul 11 pagi Misz-ella dah siap masak makan tengahari. Adik-adik ajak balik Johor tapi Misz-ella macam tak boleh je nak pergi.  A few things need my touch this two days lah.  Ishh .. hati berbelah bagi.. How i wish i'm a Superwoman who can be here and there in a seconds? Ahhh .. kisah dongeng .. sesekali tertepa di minda syok juga.  Orait .. got to go.  Have a good weekend readers.  Mekaseh baca bebelan saya. Bye.


2 comments:

Asma Azuani said...

hai sis :)

first saya spotted gambar lamb chop tu! haha. dah lama sangat tak makan. sis buat sendiri pulak tu. alahai..untungnye cik suami :)

hazlina azmi said...

sedapnya nampak makanan tu...like2..blogwalking,jemputlah ke blog saya dan kita bertukar2 link
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/