Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Aero Gila-Gila


Habis one hour Hi-Lo class and suddenly i feel 'mahu lagi'.  Oh myyy .. apa ke hal nya malam ni Misz-ella terlebih energy? Walhal masa class tadi kita dah buat 'jumping jet' berulang kali and everthing is on Fast Tempo. Yes.  There are times when you feel you want more and more. Nak lagi dan lagi tapi sentiasa la ingat untuk berpada-pada ... cukup-cukup la Ella .. dah sejam dah tu .. JANGAN OVER.  

I have not been dancing with Umi for quite sometime.  She was away with her Europe's exhibition for two months lepas tu sambung di Singapura.  Bizi gila minah ni.  Umi yang 'catchy', Umi yang minat gila minum kopi same as me, Umi yang suka menari same as me, umi yang gila-gila kepalanya sama macam saya.  I found very few people who had a same character and suits me well.  Umi is an Ex-lecturer who gave up her job to be a Full time Artist and she is very happy with what she is doing.  Apasal eh my best friends kebanyakannya Ahli Akademik? Yanti Bedak Sejuk tu even sekarang Accountant dulu dia pun lecturer, Professor Dr. Rozzana my best friend yang selalu cakap 'Apasal i suka sangat kawan dengan u Ella' is also a Lecturer. My taste memang lecturer-lecturer ni kot? Ehhh .. tak lah.. i ok je kawan dengan sapa-sapa tapi nak rapat dengan sapa itu pilihan saya.  You must meet a few specification, character and ada ciri-ciri yang saya suka then boleh la kita 'ngam' bersama. The most important thing, dalam sebuah hubungan, kita kena respect each other. U take care of me and i take care of you and paling penting, ada chemistry antara kita .. baru la kita boleh kekal lama, kan.

Tadaaaa .. tetiba ada gambar Cokodok. Helolololo .. this is for Azwan yang jauh di sana.  Tq Azwan who has been following Dari Jari-Jari Halusku for so many years.  Your support really touch me lah. Next year i will make a trip to your place.  Ada jodoh kita jumpa. Ececece .. macam kecik sangat la Benua tempat Azwan duduk tu, kan. 

Kiss. Kiss. Kiss.
 Ini Umi punya kerja. Tak cukup artwork atas porcelain atas gambar pun jadi lerrr ...

Lagii ...
Class ended with Rasa Sayang Dance for cooling down. Rasa Sayang Ala-ala 'Rap' ok .. bukan yang kita selalu nyanyi tu. Cooling gila lagu dia. Best!!

Dan lagi ..
Till today i dont understand how Umi can dance with a shoe yang Ala-ala orang menari 'ballet'. Hurmmm ..

Lastttt .. kita ambik gambar berempat before we say Good Bye.  Umi invited me to her house for coffee but i say NO, nanti kita minum kopi privately.  Aku dah lama tak gelak kuat-kuat, gila-gila sampai keluar airmata.  At my new place ni kan, i make many people smile and happy but very few manage to make me laugh hard.  I miss my ex officemate lah.  Hakikatnya, mana nak sama pengalaman hampir 20 tahun bersama dengan ofis baru yang baru sebulan dua aku kenal hati budi mereka.  *sobs .. berkaca mata*

All in .. all in we had a blast on our Tuesday night class.  Lepas ni nak try hard to spend time with my kesayangan.  I miss my moments with them.  I want the true, original Ella. Ella yang sentiasa ceria dan hepi.  Ella who always rise and shine.  Ella yang kalau down tak lama tapi dia akan cepat-cepat 'Up' kan diri.  Ella yang tulus, jujur, ikhlas dan sentiasa telus dan 'transparent' dalam setiap pertuturan dan perbuatannya. I am down with a few things recently and i found i am not fully recover. Makin dicuba makin tak selesa. Susah nya nak mendidik diri agar menyukai.  Bertabah lah Ella. Dalam hidup ni, takkan ada yang sempurna sepenuhnya.  Just keep on moving and with God willing, In Sha Allah yang manis-manis ganjarannya. Amin.

OK dah-dah-dah.  Dah pukul 1 pagi. Kejap lagi dah kena bangun bila S3 berbunyi jam 6 pagi.  Bye.







  


7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

:)

diana said...

biasanya kakchik tido cukup tak 8 jam??

Daddy Ziyyad said...

KC boleh jadi lecturer jugak...Lecturer in dancing/ sports physiology...:)

Pernah buat yoga tak?

makcik tempe said...

salute ngan stamina kak chik.

Kniedaz said...

seronoknya ada kawan yang boleh suit ngan kita...

Azwan@Mr Money said...

Salam akak, since akak seru nama saya, so terpaksa la saya komen. Hehehe... Saya dah balik Malaysia pon. Pergi sana praktikal empat bulan je. Alhamdulillah syukur empat bulan je sebab dah x tahan duk sana sebab hari2x makan nasi putih, telur rebus dan kari. (Hari-hari). Sebab makanan dorg yg provide. hehee.... Tapi nanti akak pergi la travel kst sana. Seriouly BEST, dan sangat bajet. hehehee......

BTW thanks la sebab selalu ingat kat saya. Bila akak post gambar makanan je, so saya assume gambar tu untuk saya. hahahaa.....

Kesuma Angsana said...

walla bestnyer kc... gerenti badan sihat kalau terus mcm ni !