Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

EPHYRA ~ 3 bulan bersamanya. Makin Lama Makin Cinta.

STICKY POST ENTRY FOR 24 HOURS ~ Please scroll down for latest Entry



Hello Monday.  

Minggu baru .. cabaran baru. Harap tak haru biru. Tiap-tiap hari mulakan langkah dengan lafaz Bismillah. Moga hari kita indah.

Sharing session with my lovely readers ~ Tips kekal sehat dan cantik even dah 40an. Misz-ella memang ratu Vitamin. Mula dari zaman berpantang sampai sekarang, amalan mengambil makanan kesihatan masih Misz-ella amalkan. Tips pertama .. senyum selalu tetapi oleh kerana senyuman yang ikhlas datang dari hati .. maka seharusnya lah kita clearkan hati dulu untuk dapat senyum yang manis dan ceria. Kalau tidak, jangan harap kerana airmuka tak pernah menipu ye.

Minum banyak air tanpa gula dan warna (plain water), amalkan gaya hidup sihat .. makan banyak sayur dan jangan lupa top-up makanan kesihatan. I have tried many produk kesihatan termasuklah Seaweed Collagen kesayangan but since i dah stop taking it many months ago .. hati sudah melekat dengan EPHYRA.

EPHYRA ~ Tiga bulan bersamanya .. Makin lama makin cinta.

Remember my Entry? Buat yang dah lupa, sila baca 1st Entry di sinike dua disini dan dan Entry selingan disini. Baca ye untuk 'refresh our memory on what EPHYRA is'.  I wrote panjang lebar about EPHYRA in those entries.  Misz-ella patut jadi Cikgu, kan .. sebab suka sangat cerita in detail dan panjang-panjang sampai korang faham. *Salah profession kot i ni?* Hihihi.

Tiga bulan bersama EPHYRA .. i am now a very happy user.  I have a very strong hair and nail.  Dulu masa mandi or masa menyapu bilik tidur, boleh nampak gumpalan rambut gugur but now I didn't see it anymore.  Dulu tepi-tepi kuku tak kuat, selalu ada kulit mengelupas .. now no more. Dulu bibir kering dan susah nak pilih Lipstick. Hanya lipstick MAC suits me but now selepas mengambil EPHYRA kelembapan bibir dah semakin OK. Dah boleh guna lipstick Revlon which is 50% cheaper. Huge savings for my pocket babe. Paling penting, otot-otot pipi tegang .. tepuk-tepuk tak gegar. Tak caya? Meh sini try. Tepuk tau .. bukan tampar. Tepuk dan tampar lain ok .. Sila la faham perbezaan kedua-duanya. Dulu kat offis lama dorang suka tepuk-tepuk pipi i sebab nak feel the ketegangan. Hewwwww .. rasa nak debik je sorang-sorang. Tapi sebab dah faham yang itu adalah tepukan sayang, mana la boleh nak debik dorang, kan. Hihihi. Kat offis baru ni confirm tak da sebab belum bertemu lagi teman yang layak digelar Sehati Sejiwa. Sedih.

Ambik gambar dalam gelap bertemankan lampu kereta sementara tunggu Aiman bersiap. Dari layan bosan lepas tu marah bila dia masuk kereta and spoil my mood nak keluar Dinner, lebih baik aku self-potrait and make myself happy. Hahaha .. told you i have a lot of ways of therapy.  Jangan stress .. nanti cepat tua. I suka tengok kulit i sekarang .. kulit a bit kemerahan .. kalau lepas besenam lagi la bright and shine.  Bukan muka je .. sampai tangan-tangan berkerlipan walau berpeluh ... Shine bright like a diamond i tell you. Wah kauuuu .. bukan main lagi puji diri sendiri syok sendiri. Mati la kena kutuk dengan korang lepas ni. Hihihi.

Sila percaya ye yang i will only touch up my skin with a sponge after lunch. Touch up. Tepek-tepek je .. bukan sapu bedak tau. I tak pakai bedak. My MAC compact powder entah bila la nak habis. Yeszzz ... another huge savings for my pocket sebab MAC tiap-tiap tahun naik harga. That compact powder is now 3 figures. Masa mula guna dulu 95RM je. All my favorites brand harga dah makin mencekik. My ZARA skirt, dulu 159RM, now dah 199RM. Wah kauuu .. kemain mahal maintenance eh. Eh tak pe .. baju tak beli hari-hari and sekali beli boleh bertahun pakai sebab badan Misz-ella gitu-gitu je. Jimat, kan. 

OK dah. Enough with selingan .. lets go back to EPHYRA. Before this .. kulit kepala berkelemumur. Now i realise my kelemumur is no more even kat office my Boss and the gang suka berasap dalam Board Room which is just next to my partition. Hurmmm .. ikut suka dorang la .. jangan bako office sudah. I dah biasa cos my bestfriend ialah 3 orang wanita bertudung yang merokok macam naga. If outing with them, orang pandang heran sebab 3 perempuan pakai baju kurung dan tudung tu merokok tapi Misz-ella yang rambut perang dan berskirt pendek ni rilek je tak merokok tapi dengan dorang i 'ngam' gila. Tak kesah la .. janji dorang bahagia. In life, we have to respect each other, right. Kalau ikutkan logik, sepatutnya environment macam ni kelemumur rebut-rebut nak keluar but its no more with EPHYRA.

I improved my sleeping pattern and EPHYRA also gives me a lot of enery.  I am an active person .. mentally and physically. Dulu pernah Tuan Doktor suruh i reduce my mental and physical activity. Tapi Misz-ella tak boleh duduk diam .. so lifestyle continue as usual. Bangun pukul 5 pagi, masak untuk makan tengahari. Lepas tu siap-siap pegi Ofis. Balik kerja, had dinner with family then keluar exercise. Sampai rumah earliest is 10.30. Rehat dan get ready to sleep. Before sleep sometimes i Online. Paling awal i tidur pukul 1 pagi and my routine continue the next morning. Even less sleep in quantity but its a quality sleep. Lagi satu, tak ada lagi tumit kaki yang merekah dan pecah. Dulu tumit kaki kering, merekah dan tak cantik tapi after i consume EPHYRA disiplinary for 3 months, i didnt see it anymore. Best kan?

Dengan kuku dan rambut yang kuat, otot badan yang tegang, tiada lagi kelemumur dan kulit muka kemerahan, tidur berkualiti, tenaga tinggi dan tiada lagi tumit merekah .. camana la Misz-ella tak jatuh cinta kat dia, (EPHYRA). Konfemmm nak sambung sekotak lagi lepas ni. 

EPHYRA adalah minuman kesihatan berstatus HALAL keluaran JAKIM.  Sebelum JAKIM approve taraf Halal, EPHYRA kena pergi KKM untuk lulus Ujian Racun yang boleh memudaratkan kesihatan and Yess .. EPHYRA lulus Ujian tu. Sila baca Entry lama Misz-ella untuk rujukan ye. So readers .. jangan ragu dan bimbang dengan EPHYRA sebab ia HALAL dan tidak memudaratkan kesihatan jika diambil berterusan.

EPHYRA will be at HALFEST EXPO EXHIBITION from 2-6th October 2013 ~ The biggest Halal Expo in Malaysia. Visit Booth 078, get the product and have fun there. Ada lucky draw. Mana la tau kalau ada rezeki .. beli EPHYRA menang Samsung Camera or Mini Ipad. Double joy kauu!! Bukan korang je .. aku pun nak!! Hahaha. 

EPHYRA sesuai untuk Breastfeeding mum. Susu badan bertambah banyak. Kulit ibu dan baby lebih cerah dan gebu. This part Misz-ella tak boleh nak prove kat korang la kan .. i no longer Breastfeed cos my son is 17th. Tehehehe.

ELLA & EPHYRA

More details about EPHYRA, please visit Ephyra website
EPHYRA Instagram :- @ephyra2U
Tel :- 03-41417889

For those in Sungai Buloh, kindly contact Shema at 012-6479747 for free delivery.  Just quote that you are Misz-ella's blog reader ye.

Oraittt .. Lets chekidaut the price.
Sekotak/30 sachet masih RM197.  Untuk blog reader Misz-ella, harga promosi 2 kotak=RM380 (Jimat RM14) masih berterusan.  Just mention that you are my reader to get the deal.


Try la EPHYRA .. dah ramai yang cuba dan khabarnya EPHYRA sudah mula mendapat perhatian para selebriti. Tak rugi melabur untuk kesihatan dan kecantikan. Bak kata seorang kakak kat i baru-baru ni ..Engkau dah 40? Aku ingat kau baru 27-28 gitu .. baya-baya boss aku. Berbaloi la kau melabur jaga kesihatan selama ni. Perghhh .. dah 40 dikata 27? banyak diskaun tu kak oiii. Tehehehe.

Last but not least .. please remember that EPHYRA IS A UNISEX product.  Sesuai untuk Adam dan Hawa .. bukan perempuan je ye. So ladies and guys, lets do this together. Take EPHYRA .. get stronger day by day and stay young like me. Chewahhh .. promot diri sendiri la pulak dah. Hahaha.

OK lah. Got to go. Takmo cerita pasal EPHYRA lagi tapi nak korang rasa sendiri. Tq reading. Bye.













5 comments:

Miss Layaleya said...

Salam sis.. Saya pengguna ephyra jugak.. Mmg terbaik!

Watie Shaharin said...

Salam Sis,
Sis minum ephyra sehari sekali or dua kali?

IzZa HaDi said...

Salam,

being an authorised EPHYRA dealer, im so excited to share with you the product that has giving wonders to most of the ladies out there.

FYI, im selling EPHYRA at a very good deal! (below market price for sure!)

let me know if you are interested :)

spread the love!

Izza (EPHYRA Authorised Dealer)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com

Kniedaz said...

memang cantik kulit KC...huhu..jeles sungguh la..tp memang salute kat KC..you go girl!

diana said...

makin cantik la kakchik.>:)