Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

P.E.S.S.

Pudu English Secondary School ~ Missionaries school yang diambil sepenuhnya oleh Kerajaan hanya pada penghujung persekolahan Misz-ella di sini.  

Sekolah yang bahasa perantara nya bahasa Inggeris .. everything in English.  Lagu sekolah bahasa Inggeris. Gurubesarnya semua bukan Melayu dan sokmo berbahasa Inggeris .. pelajar Melayu sangat kurang disini pada masa tu.  Di hujung alam persekolahan Misz-ella, sekolah ini diambil alih oleh Kerajaan sepenuhnya dan bertukar nama kepada Sekolah Menengah Perempuan Pudu. Lagu sekolah ditukar ke Bahasa Malaysia maka kami pun terpaksa la hafal lagu baru.

Kat sekolah ini jugaklah Misz-ella aktif dengan bermacam aktiviti, ber skirt pendek jadi pom-pom girl bagi sokongan kat rumah Spencer masa sukan. Lepas tu selalu kena perli dengan Ustazah Nik Kamariah sebab ber short pendek masa acara padang. Wah kauu .. Ustazah Nik (we called her Nik Kershaw sebab Nik Kershaw tengah top masa tu) bukan main melesar memerli kitorang masa subjek Ugama. Kelakar. Kaya gila Ustazah kitorang tu .. gi kerja naik Mercedez gua cakap lu. Dulu-dulu sapa pakai Mercedez kaya gila la kan. 

I miss the event because clash with other commitment.
Ishhh .. Rindu la zaman persekolahan.


Buah mangga dari pokok depan rumah. Hari-hari aku dok merengek nak buah .. asben cakap belum masak.  Tak kira. Nak jugak. Nak yang muda ..  nak makan cicah-cicah. Amboiii ke main Diva lagi si Ella .. kalau dah nak .. nak jugak!! Best oooo ... Sebijik mangga tu dekat se kilo beratnya .. Misz-ella makan setengah bijik sorang je. Perghhhh .. lupa daratan kalau kau jumpa mangga. Hewwwww ..

2 comments:

~ Huda Qamar~ said...

hehe...saya pun suka makan mangga yg macam tu. sebab nak makan dgn pencicah. tak kira la kuah rojak ke, yg serbuk tu ke. kadang kicap dgn gula + cili pun ok jugak. ya allah rasa nikmat tak terkata. yg dah masak tu saya tak berapa gemar. manis & lembik = TAK SUKA....haha yg pelik2 saya ni org kata =)

Kesuma Angsana said...

mangga2 ni buat KA terliur dah !