Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Satu Hari Berbagai Cerita

Woke up at 4 am and feel sick.  Oh Myyy .. heartburn attacked again. Apa lagi yang tak kena? I have been taking care of you very well, tummy dear. Menahan sakit sementara siang .. memang tak boleh nak lelap dah.

Bangun lagi 6:30 pagi.  Minum air putih segelas dan sebijik pil yang Doktor bagi. Masa nak bangun, muscle betis sakit. Yeszz .. muscle cramp attacked while sleeping again buat kali ke 2 minggu ini. Otot yang rehat terkejut kala badan bergerak semasa tidur.

This morning ada aero so hanya satu perkataan ~ LAWAN.  Harap semua OK dan Alhamdulillah .. dengan pedih ulu hati yang sesekali mengigit dan sakit otot betis .. i managed to dance.  80's is this morning theme. Fame, Girl Just Wanna Have Fun, La Isla Bonita .. nostalgia sungguh!! Sorang pun tak perasan yang aku menari dalam sakit.  

Pergi sarapan dengan kawan lepas kelas dan bergegas ke Petronas Batu Caves lepas makan. Meru-Bt Caves .. route settled in 45 minutes .. omakkau .. punya laju SUV ku tekan.  Harap-harap tak da saman.

Settled with Cikmin at 12:15 and arrived home at 1pm.  RM194 terbang harini tapi i only pay RM180. Big discount, kan. Rejeki!! Rest setengah jam before start another journey ~ Kota Damansara destinasi. Settled, had lunch at Kopitiam .. reached home at 4:30 and out again at 5pm dan sampai rumah untuk betul-betul rehat hanya pada jam 9 malam.

Satu hari yang padat dengan pelbagai cerita dan Misz-ella berada di mana-mana.  I am a good listener .. A dengan domestic problemnya .. B dengan boifrennya. A & B is older than me and they like to tell me stories. I listened and understand carefully. People like to tell me stories but i hardly told them mine. Cerita aku tak la se best mana tapi i don't mind to borrow my ear and shoulder for you to cry.  Itu gunanya kawan, kan.

Sometimes, i became punching bag .. tempat orang melepas geram .. kena bertubi-tubi tanpa simpati. Cari la punching bag saiz XL .. aku ni S .. kesian kat aku kalau tumbang. Hahaha. Begitulah nasib seorang Ella .. dia selalu ada untuk orang-orang yang memerlukannya tapi bila dah tak tertahan .. yang ada hanya rajuk dan kecil hati. Still .. who cares? Ada ke yang kesah??

Drive sana sini sorang diri sambil nyanyi-nyanyi.  Even suara tak sedap, i suka sangat menyanyi.  Masa stay kat BRP, my mum stay with me.  Dia selalu heran bila kereta dah park tapi Misz-ella tak keluar-keluar.  Kejap ma .. nak habiskan lagu ni dulu.  Among best friend, dorang dah biasa dengar Misz-ella menyanyi walau ke laut sokmo bunyinya. Life with me wont be boring i tell you .. i have a lot of flavours and colours. Hahaha.

Dinner with kesayangan before drive home sorang-sorang.  Bila dah sampai rumah and mandi .. baru rasa penat. Fuhhhh .. energy .. energy .. come to me.  I need rest to recharge my energy tapi tu la .. lagi penat lagi susah mau tidur daa ..


Lets do this together ~ Stay Strong and Support Each Other.
Yang susah jadi mudah ... yang buruk jadi indah. 
Amalkan sama-sama ye.

Monday morning 23/9 ~ Sakit satu badan gara-gara bulan datang ~ Antara nikmat Allah SWT bagi pada Hawa yang mana Adam takkan dapat rasa kesakitan itu sampai bila-bila. Kali ni, pakej dengan sakit otot betis yang mana penawarnya adalah ubat rileks otot yang bakal membuat kau mengantuk so Doktor kata MC. MC lagi? Already home alone during the weekend .. *hurmmmm*

Selamat Minggu Baru Kawan-kawan.  Moga minggu ini lebih meriangkan.

Loyal readers .. New followers .. Tq. Silent readers .. Hai *sambil lambai tangan laju-laju* .. Tq kerana support saya dalam diam. 

Untuk pengirim surat cinta ~ Who are you? Jangan buang masa .. 

OK dah. Got to eat the medicine and gonna sleep like Sleeping Beauty. Bye.









3 comments:

azieazah said...

Bila bila nanti kalu sesat area Kota Damansara, roger roger la. Kot boleh lepak makan sesama. Esp kalu hari Sabtu yang sekerat hari tuh.

Now, Kak Azie keja area KD (dekat Tropicana).

Rai Ourkizuna said...

take care KC.. stay strong!

Azwan@Mr Money said...

hai... *Lambai tangan balik. hehee