Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukit Fraser 1 Malam

Ada masa, ada kelapangan .. kita bawak famili jalan-jalan. Dapat pergi ramai-ramai lagi cunn. So tetiba .. we decided nak berjalan sama-sama.

Kalau dah rezeki .. walau last minute tetap ada tempat tinggalnya.  3 rooms apartment at Silverpark Block C2 kita punya. Yeayyy .. mari kita cop bilik.  Alololo .. jangan nak mengada tidur ber couple-couple ye.  Nak tidur couple-couple kat rumah sendiri la.  If jalan ramai-ramai pun nak ber couple-couplean then you dont meet the target of get-together la kan.

So ladies .. lets take the Master Bedroom with attached bathroom.
Bapak-bapak sila ke bedroom no. 2
Bujang teruna sila ke bilik no. 3 which has a sliding door facing the main hall.  Wah .. kemain lagi dorang tengok tv sampai tertidur kat bilik ni.



Azhar my adik tak balik Segamat that week so he joined us.  Yeayy .. the more the merrier. Best. Best. Best. WaWaWa .. my fren said i looks like adik beradik among my anak and anak buah. Alololo .. jangan puji babe ... nanti aku perasan susah!! Hihihi.

Happy together. Yeayyy!!!

The Little England Malaysia .. sangat sesuai untuk yang mau beristirehat.  Here only got horse riding, lake, taman bunga .. thats all. For those yang datang dalam kumpulan kecik, better duduk kat Puncak Inn .. nak gi mana-mana tak yah bawak kereta. Jalan kaki je.  Buat group besar macam kitorang, there are many apartment here .. asalkan korang pandai cari like me ... GERENTI. Aku kan Minah Google .. gigih tu google sana sini guna S3. Oh my S3 .. AILEBIU Forever.  Samseng ni memang best!!! Tehehehe .. *dont saman me pleaseeeee*

What did we do? We departed from Kuang using Jalan Estet to Rawang then heading to Bukit Fraser via Sg Choh, Serendah, Antara Gapi, Batang Kali and Kuala Kubu Bahru. Route settled in satu setengah jam, langsung tak jem. Faham je la Malaysia ni, trafik jem memanjang kalau musim cuti. 

We planned our trip. Lets cook something so that we when arrived top of the hill the kids wont get hungry without place to eat. Biasala .. musim cuti tempat percutian all pack so getting a food is another problem. Misz-ella masak Sambal Ikan Bilis Berpetai, Sambal belacan, Ulam timun and Ikan Masin. Erkkk .. first time masak petai sebab i memang tak makan petai but this petai was given my my sista KY so hentam saja la. Nasib baik dorang cakap sedap .. termasuk la BIL Made in Switzerland tu. Orang putih tu pun makan petai weih .. Misz-ella very the cerewet tak makan. Very the Melayu lupa daratan!! Hahaha. 

KY cooked rice and Sambal Sardin. Aishah bawak air. I brought a lot of Titbits from home. Rumah Misz-ella banyak sangat Titbits tapi orang nak makannya tak ada. Asben. Asben .. bukan i. Rajin bebenor dia beli Muruku la .. kacang la.. pastu komplen orang tak makan. 

After makan kita jalan-jalan.  Gi Allan's Water .. gi Kebun Bunga and Horse Riding. Eventhough simple .. its nice.  Spending quality time together with kesayangan is one of the best therapy i ever had in my life.  I love you sampai syurga sisters, brothers, children.


Aliff Hakeem in action.  He managed to stand and run in the water ball which is not easy and was rewarded RM40 from us. 7 minit RM40. Mama Uda pun nak la Hakeem cayang oiiii ... Hihihi.

Cikuuuuuuuu Cak!!! 
4A's ~ Alif Hakeem, Amir Izatt, Aiman Yusuf and Azhar. Azhar is my brother from different mother.  Even arwah Abah dah tak ada, silaturrahim masih berkekalan. Alhamdulillah. Life is easy when you know how to handle it, right.



Lepak-lepak .. borak-borak. Last kita pergi Children Playground. Anak kecik main buaian, anak teruna enjoying fun, mak-apak borak-borak sambil makan buah tempatan. Wah kauu .. kata kat Little England tapi makan buah-buahan tempatan. Apa kelas? Hahaha.

Dah Maghrib kita balik. KY brought Spagetthi from home so it's our dinner for that night. Dah kenyang Misz-ella tidur. Oh myyyy .. i slept like Sleeping Beauty while my beloved KY slept at 1. Gigih gila dia bekerja dengan laptopnya. Ketak ketuk ketak ketuk dia taip while Misz-ella sudah lena. 

I always enjoy spending quality time with my kesayangan.  Kitorang memang gila-gila. We sing songs together, dance together. Hidup jangan serius sangat babe .. must know where and when to add fun to your life. Baru la hidup happening dan tak boring, kannn.

OK. Habis dah entry Kenangan spending 1 night together at Frasers Hill. Part photos taken from FB KY. Thank you baca, readers. Esok-esok datang lagi ye. More stories awaits you here. Bye.









4 comments:

Chekgu Azrine said...

Lama giler tak pegi BF..huhu..

Mama Zharfan said...

beshnya!! dh lama me tak pegi frasers hills

Ita Rossi said...

Sampai jugak KC ke FH. K ita dah byk kali plan asyik x jadi je. Agaknya sbb FH dekat dengan kg kat Btg Kali so tak terasa sgt excitednya.

Kesuma Angsana said...

wah seronok tu kc !