Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Apakah Ceritanya ..

Lama gila tak jumpa Umibaizurah - my dear friend yang kerjanya menconteng-conteng .. pastu boleh jual puluh ribuan. Pastu kerjanya keliling dunia menjayakan Pameran demi pameran.

Apakah Ceritanya setelah lama tak jumpa?
Ceritanya .. We went for a drink.  Sembang, borak, gelak .. lots to update each other.  After Europe and Singapore exhibition she is now busy with few local projects.  Alhamdulillah.  Allah Swt jadikan setiap insan itu istimewa.  My darling Umi dengan bakat melukisnya.

Dg's Cafe @ Shah Alam 2 tempat pertemuan.  
First time here .. not bad the place.

Mek Ti si bisneswoman pun ada jugak.  Kawan-kawan pelengkap sebuah kehidupan.  Make sure you get a good one.  Tak ramai tak apa cos in friendship we go for quality, not quantity.  Apa guna kawan ramai tapi hati sepi dan hidup tak bererti?

I do not have many friends.  Pengalaman 'backstabbed' by a very good friend yang i percaya sepenuh hati buat i lebih hati-hati.  Sampai hati kawan baik buat kita camtu, kan.  Tak pe lah .. Allah SWT ada. Tiap baik buruk tiap perbuatan ada hisabnya di sana. So leave it.  Jangan balas. Clear your mind .. move forward and walk away with pride. 

Pagi Selasa yang dingin .. Have a good day my friend. Smile and Be happy. Bye.

3 comments:

Kniedaz said...

it's great to have friends that care

:: Mrs.Eady :: said...

same..tak ramai kwn yg sebetul betul nyer kawan..

nyanyisunyi said...

lamanya tk singga sini...mlm ni merata akak jalan2 hehhe..kwn2 yg sekepala memang sentiasa membahagiakan kan KC