Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kenduri Kawin Di Istana Pengantin

One shine Sunday, i went to my Darling's sisters wedding at Istana Pengantin, nun jauh di Detapak.  Seriously i donno where and Waze and Google Map doesn't help. Tapi ok la .. tak teruk mana pun kami sesat.  Masa dijemput oleh Fita, me dah nak sangat-sangat pergi.  First sebab dah rindu sangat dengan dia, second sebab mahu raikan Sang Mempelai di Hari Bahagia.  Alhamdulillah .. sebuah Majlis yang ringkas dan indah, nyaman dan menenangkan, suasana dewan romantis, makanan pun sedap.  

Me, Leen dan Fita. 
Fita adalah kakak kepada Pengantin perempuan

*Photos taken from Leen's FB*

ita Darling (Tudung pink) and my dear Leen - We are childhood friend.  Kitorang kawan dari zaman budak-budak. Fita & Leen duduk Flat Loke Yew, Misz-ella duduk Flat San Peng. Nak gi sekolah kat Jalan Foss dekat Balai Polis Pudu tu kena lalu depan Flat Misz-ella duduk tu dulu. Fita and Leen used to walked together. Misz-ella kalau sempat jalan sama-sama dengan diaorang .. if not i jalan dulu.


Banyak betul kenangan dengan diaorang .. dari sekolah sampai sekarang. Bersyukur kerana hingga hari ini kita masih berkawan.  Bersyukur kerana kita masih berhubungan walau anak Leen dah berderet ramai. Anak i dan anak Fita sorang jer. Masa Aiman dimasukkan ke hospital kerana kemalangan tahun lepas, Leen dan Fita antara kawan yang datang ke Hospital menziarah.  Thank you Frens for being a great friend to me.  

I told Aiman recently .. kawan bertukar saban hari bersilih ganti.  Hari ni kita rapat dengan dia .. esok-esok kita rapat dengan orang lain pulak tapi itu tak penting kerana yang penting ialah cara kita mengekalkan sebuah perhubungan dan persahabatan. Dari zaman anak dara muda belia tak tau apa-apa, now we are mak-mak already.  We shared our thoughts, experiences in managing our family and everything.  Dulu kita sembang pasal lepas sekolah esok nak jadi apa, nak buat apa, nak boifren macamana .. sekarang kita cerita pasal anak-anak pulak. Hurmmmm ...tak sedar masa berjalan. From 13th .. now we are 40. Mana kalkulator? Nak kira berapa lama dah kita kawan. Hehehe.Cenderahati Surah Yassin yang comel dari Keluarga Pengantin.  Very handy .. senang dibawa ke mana-mana.

Kawan yang baik adalah salah satu rezeki Allah SWT bagi. Alhamdulillah. Moga kekal bersahabat sampai bila-bila. Amin.

0 comments: