Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Gila Kambing

Kalau korang nak tau, orang dalam rumah ni Gila Kambing. Dulu Encik Asben tak makan kambing, kawin dengan Misz-ella terus boleh makan. Nak pulak yang Misz-ella masak sendiri.

Memula kita perap.  Misz-ella perap pagi simpan dalam Peti Ais malam kita bakar.

Kita guna Pemanggang Ajaib Cop Idaman Suri beli kat Langkawi.

Yoooo!! Yang ni Misz-ella punya. I ate without Black Pepper Sauce. Sudah yummy sos pun ku tak pandang lagi.


Yang ni Encik Aiman  punya. Lamb Chop plus Sauce Black pepper. Dia suka sos . Tiap kali makan mesti dengan sos.

Nanti di lain kali i share with you how to perap Kambing yang sedap ni ye. Byeee ..

8 comments:

Irfa said...

pun suka kamben
tp x penah masak sendiri ;)
nnti kongsi sos ye sis

:: Mrs.Eady :: said...

alohhh sedap nyer punggg..

Kniedaz said...

Saya pun suka kambing...mr hubby pun dulu tak makan kambing tapi la ni dia yang rajin beli kambing kalau buat BBQ

Rai Ourkizuna said...

saya tak penah makan kambing bakar begini..dah lama dah ambik resepi.. teringin nak buat.. tapi takut.. hahaha..

Chot said...

I like kambings too!

faraherda.razalan said...

Peh!! Sedapnya lamb chop. Lagi sdp bila bt sendiri. Nak bikin gaklah KC!

Marina Monroe @Nanie said...

Assalam KC,

hihihihi Auntie pun gila kambing juga, tapi berhati2 auntie makan yakni sebulan sekali atau 2 bulan sekali sbb dah ada darah tinggi.

Aduhai, mengancam betul gambar yang terpapar sini..

JunAina said...

Semalam Aina masak kari kambing semalam makan dengan nasi hari ni balik cich roti jelahhh...