Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Masak-masak

Sebenarnya kan, kalau korang nak tau, Misz-ella bukanlah pandai sangat masak. Setakat masak untuk famili ok la .. tapi yang ye nya Misz-ella ni rajin.  Tengahari masak, malam masak lagi.  Misz-ella tak suka 'repeat' lunch masa dinner.  Dinner usually Misz-ella akan masuk dapur sekali lagi and cook something light.

Daging Masak Kicap Berempah
Sama je dengan masak kicap biasa tapi kita tambahkan pes cili kering, jintan halus. Tu je extra .. yang lain-lain sama je bahan-bahan serta cara-cara membuatnya.

Kobis Goreng.
Simple kan lauk kitorang.  Macam ni la selalu .. bersederhana.  Nak masak banyak pun sangat tak berbaloi sebab hanya 3 orang sahaja penghuni rumah ini.

Pembaca setia blog Misz-ella ingat lagi tak Sambal Bilis Jalan Jauh yang meletop di Blog ni dulu? Putrajaya order, Kedah order .. merata-rata orang order.  Last pack of the Sambal Bilis Misz-ella bukak dan cuba.  Masih bagus conditionnya walau dah 7 bulan duk dalam plastik ber 'seal'.  So Adik yang order Sambal Bilis dari Misz-ella baru-baru ni, tunggu ye.  Sambal Bilis will be back menyerikan 'our tummy'.  Boleh WhatsApp akak lagi sekali? Telefon buat hal so mesej tu dah hilang dik.

Our sederhana lunch today.  Alhamdulillah. Rezeki.




8 comments:

bobiedanbad said...

Sederhana tapi yummy :)

Chekgu Azrine said...

sederhana pun memang tempting je nengok..hahahah

azian said...

KC...
nampak simple jekkk...tapi yg simple2 tu laa kekdang yg paling sedap ekkk...kikiki
bgtau aiman..jgn nakal2...hihihi

faraherda.razalan said...

Dah lame tak makan kobis goreng. Sedapnya tgk kobis goreng KC tu...Mujurlah smlm ade beli separuh. Mlm ni mmg nak grg lah....

Tina Othman said...

Sedapny

Kniedaz said...

Saya suka lauk yang KC masak ni...sebab saya pun suka lauk simple tapi sedap camni

Rai Ourkizuna said...

KC, kalau kakcik ni panggilnya tak pandai memasak.. saya ni lagilah.. huhu..

nyanyisunyi said...

akak pun selalu kena masak sebab anak2 balik je mesti tanya ibu masak apa..simple2 pun tetap sedap sebab air tangan ibu yg memasak dgn kasih syg..kan KC