Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Minah Gugel

Hello Kawan-kawan.  Last night my aero class finished at 10pm. Hujan turun lebat membasahi bumi Sungai Buloh ini.  I was home by 10:30. Cium Anak, Hai Encik Suami.  Anak dok belek Nota untuk Exam esok pagi.

Lama tak hujan kan Ma  .. sekali  turun Allah bagi dengan lebat sekali. Alhamdulillah, itu rezeki kita sayang. Malam ni tido tak yah ON aircond. Esok pagi tak yah siram pokok bunga kesayangan me and family. Kan rezeki namanya tu.

Today nak cerita tentang Minah Gugel *google*.  Minah Gugel sorang ni sangat gigih bekerja. Gugel sana .. gugel sini .. cari itu ini .. merangka Agenda dan siapkan budget itu dan ini.  Sampai mata terlalu penat dan tak larat baru dia berhenti.  

Everything is on the finger and keyboard nowadays, asal kau pandai dan rajin click, click and click .. everything will be easy and fine. Rajin. Gigih. Itu password kejayaan dia.

By the way, my Horoscope say i am very good back bone for those who owned me.  Betul la tu kot sebab so far, sume yang pernah memiliki saya mengatakan saya sangat berharga. Dalam erti kata lain, i seorang yang boleh diharap.

My horoscope say family and friends are very important for me. That is very true cos i love my family and friends with my true heart.  My horoscope say i no need to be on top. Ooooo .. patut la i back bone .. patut la i low profile .. tak terhegeh-hegeh akan perhatian .. tak kejar pangkat ke hapa.  My horoscope say i am very compatible dengan orang yang berhoroskop  Kala Jengking.  Pastu dia cakap i sangat tak serasi dengan 'G'. Alolololo .. banyak beno kata-kata horoskop saya ye. Alala .. bukan percaya sangat sebenarnya pun tapi memadangkan sudah ter 'google' maka i found something about me.  True not true i donno. Tapi aduhaiii .. banyak pulak yang terkebetulan.

OK dah. Takmo cite pasal Minah Google ni lagi sebab dia perlu say Goodbye kat korang sekarang. Bye.

3 comments:

Sukma Haron said...

penat nak google tu....macam-macam citer ada kat google..

Mak Wardah said...

KC, u always be the back bone to everybody thru your blog

Rai Ourkizuna said...

haha.. KC sangat comel..saya pun mengkategorikan diri sebagai minah gugel..resepi pun gugel..