Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup Makeover

Hello Beauty Lovers .. 

This time lets talk about beauty. Recently I have been selected to try the Estee Lauder Double Wear Stay-In Place Foundation *Yeayyyy*


I visited Estee Lauder KLCC only on the last day of the program which is on 31st May 2015  *ohhh too busy *nangis*. Now let me tell you why do I share the experienced here even it is not Compulsory for us to put up an Entry ~ Cos I love my blog readers and love to share things that i feel benefits you. Lagipun banyak ilmu dan pengetahuan yang Misz-ella dapat di sini so apa lagi, laju lah jari-jari halus Misz-ella mengetuk Keyboard laptop ini. Sharing is Caring. Orang tak suruh, tak bayar pun tak apa .. saya rela demi pembaca tercinta. Ecewahh ayat .. macam novel la sangats!! Haha


Part of the Estee Lauder collections ~ Rambang Mata Misz-ella dibuatnya


The full sets of Skincare applied on my skin

Identify your right shades ~ Cara-cara untuk mengenalpasti warna paling tepat dan sesuai untuk kulit wajah kita. The first step is using the Skin Matcher. Out of the three (3) shades chosen, only shades no. 2 and 3 suits my skin. Itu menunjukkan tona warna kulit Misz-ella adalah sederhana, tidak terlalu terang dan tidak langsung gelap. Kulit saya sangat Melayu rupanya. Hehe. Lepas tu beautician telah memilih warna-warna yang difikirkan sesuai untuk dioleskan di wajah untuk beberapa minit supaya warna yang tepat dapat dikenalpasti.

Once the shades identified, Si beautician yang baik shown me the right way of applying the shades using "Flower" technique. Ini ialah kerana Estee Lauder Double Wear Stay-In Foundation yang bersifat "oil free" meresap sangat pantas dan cepat kering di wajah kita. Mulakan dengan tompok kecil di bahagian hidung, ratakan semuanya dan beralih ke sebelah pipi kiri dan kanan, ke bawah dagu dan seterusnya ke bahagian dahi. Estee Lauder Double Wear Stay-In Foundation perlu disapu secara berkelompok dari satu bahagian ke satu bahagian yang lain. Hanya sedikit diperlukan untuk setiap bahagian, tidak perlu terlalu tebal.

Estee Lauder Double Wear Stay-In Foundation sangat ringan, kulit bagaikan tiada memakai apa-apa. Langsung tak nampak macam menggunakan 'foundation'. The Foundation has a long lasting effect too .. 15 hours!! Tahan berkekalan sehingga 15 jam. I am very happy with the foundation dan tambah hepi bila Si beautician cakap .. Kak, kulit akak ok sangat. Langsung tak da masalah dan consider sangat bagus untuk wanita berumur 42 tahun. Amboiii kembang rasa hati .. almaklumlah kadang-kadang ada rasa rendah diri dan kurang yakin pada diri sendiri. Lepas ni Ella sila lebih rasa bersyukur ye. Hehe.


And Tadaa .. the full sets Make Over using the Skincare and Make Up by Estee Lauder. Cantik tak? 

This is Double Wear Stay-in-Place MakeUp Foundation ~ Subjek utama yang diceritakan di dalam Entry ini. Misz-ella macam dah jatuh cinta kat dia. Hehe.

Thanks to the Estee Lauder beautician, Ira yang bukan sahaja telah menatarias wajah Misz-ella malah telah berkongsi banyak "Beauty Tips"kepada saya pada petang itu.  I love her touch! and I love the Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup Foundation! Muka terasa sangat ringan even telah lengkap dengan 'loose powder', blusher dan sebagainya. 



Few hours after ~ Still remain flawless and fresh!! Selfie is anytime anywhere with Estee Lauder Double Wear Stay-in Place Foundation .. tak perlu bimbang cari cermin tengok muka aku ok ke tak sebelum nak ber selfie cos once applied ia kekal di wajah selama 15 jam!! So readers who are interested to experience the same, head on to the Estee Lauder's Counter to get a quick try. Mana tau jatuh cinta jugak macam Misz-ella ke .. Ohhh nangis purse kita, kan. Haha. But well, not that so expensive anyway. Ok Byeee.




5 comments:

Yaya Azura said...

salam kakcik ella..lama tak jengah sini..
btw foundation tu nampak natural sangat..

psst.. cantik fesyen rambut akak..

MasZuber said...

wah menarik ni. brapa ml ni sis n rm?

eLaNaKcL said...

Pretty! U found your right shade.:D

Anonymous said...

Your skin complexion is flawless for a 4 series lady. I like your attitude thru out life experience. Beautiful KC..

Amanda Suria said...

Amboi...15 jam kekal...SA dh lama x guna estee lauder...guna kryolan je...itupun jarang guna sbb mls mekap..hihihi