Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sambal Udang, Masak Lemak Cili Api

Selamat Berpuasa Hari Ke 6.
I had a busy Day 5 yesterday.
After Subuh kelam kabut buat Entry.
Cadang nya nak keluar pukul 9 untuk ke 'Advocate office' tapi sedikit delay cos I have to settled a few things before I left. Mom has gone to 'Surau' for her 'Mengaji Class'. I was the last to left the house.

At 1pm I was at the Menjalara Office. More explanation from our Dr. make us understand clearer. Makin lama diberi, makin cerah lah ke 'blurran' kami. Habis meeting pukul 4, bergegas balik rumah. Singgah kedai minyak, lepas tu hantar 'Laptop' untuk direpair sebab dia rosak. Ohhh sedihhh .. sedih 'laptop' rosak kerana 'laptop' lah peneman Misz-ella buat kerja setiap hari. Tak da 'laptop', tak kerja la Misz-ella nampaknya. Sampai rumah dah 5 lebih, Mama kat dapur tengah masak. Mula-mula Misz-ella melepek kat sofa, fikir-fikir balik, penat kalau aku layan lagi bertambah penat, terus pegi Dapur tolong Mama masak.

Yeayyy .. Mom cooked Sambal Tumis Udang. As usual, Sambal mama always the best. Ohhh melayang diet kerana Sambal merah ini.


Lepas tu ada Lemak Cili Padi Ikan Sembilang. By looking at this, Yess memang diet ku melayang. Babai diet. Please stay in my mimpi. Tehehehe.

Another day has gone. Everyday is a special day, everyday is a meaningful day. Bak kata my Dr., setahun ada 365 hari, tiap hari berbeza dan tak sama. Yang sama ialah tiap hari Mama masak sedap-sedap buat anak-anak kesayangan. Hurmmm .. Ramadhan not a month for diet. Hehe.



1 comments:

Amanda Suria said...

Lupakan diet sepanjang bulan posa....hihihi. ..SA pun dh kelaut dh KC