Friday, February 24, 2012

Alarm Clock yang sesakkan jiwa dan telinga

Patutnya hari Sabtu ni hari rehat. Bukan senang nak dapat "off Saturday" ni. Sepanjang bulan Februari ni, tiap-tiap Sabtu ada je "task" menunggu. So, today is my off replacement day. Memandangkan tido pun dah hampir jam 2 pagi, arini konon nak bangun lambat lah. Jangan harap. "Alarm Clock" dari selang dua rumah betul-betul menyesakkan telinga dan jiwa. Dia tengah buat kerja-kerja pecah dinding (renovation). Dah lama kerja-kerja besarkan rumah dia ni terbengkalai dan mendatangkan ketidakselesaan pada jiran tetangga. Rasanya dah dekat setahun kot? Dengarnya orang-orang sebelah dan orang belakang dah ramai yang komplen kat Majlis Daerah. Rumah teres kan dekat-dekat so sedikit sebanyak menganggu ketenteraman dan kebersihan jiran tetangga gak la.

Bayangkan dia bukak "owning" pastu diaorang sandarkan "owning" tu kat pagar belakang rumah kita. Dah kita tak boleh bukak pagar belakang. Means, i have only one exit now which is pagar depan. Kalau jadi apa-apa camna? Tuan punya rumah tau bukan tak tau but seems like they doesn't do anything. So, what should i do? Submit compalint to Majlis? Seriously, i do not have time to do that and i do not want to create any conflict with neighbours. Nak tak nak .. SABAR. Hmmm .. OK lah. Got to go. Nak bersiap untuk gi Makan Kenduri. Yeayyy .. tak yah masak tengahari ni. Hihihi.

Eh BTW ... Selamat Berhujung Minggu, korang. Jaga diri ye.

11 comments:

Melati Qistyna's Mummy said...

Pergghhh.... 1st time tgk kc off hari sabtu :D

Izan Ishak said...

tak best kalau ada jiran yg kurang prihatin ni kc... nak cakap pun serba salah kan.

azieazah said...

Best kan. Bila dapat jemputan kahwin, terus gantung kuali. I like too....!

shahdiana said...

patut jiran tu alert sendiri la kan...hmmm...kejiranan macam tu la....salam kenal kak...

Azian Elias said...

masalah tinggal dlm kawasan mcm ni mmg memeningkan. tp nak wat cam ne kan.. sabau je lah..

diana said...

SUSAHNYA ADA JIRAN GITU..

munna said...

happy weekend KC... bestnya mahan lauk kenduri...

Lady Emilya said...

Hmm sabar je laa :\

kasihredha said...

jiran oh jiran

Mr.Clive said...

hoho kejadian gini pada pagi2 minggu sungguh teramat amaatlahhh menyakitkan hati dan betol2 menguji kesabaran! warghhh

Peri PiA said...

setahun dah?alahai xblh jadik