Suatu waktu dahulu ..

Monday, February 20, 2012

Suatu waktu dahulu ..
Misz-Ella kecik keding je orangnya. Berat badan ada la dalam 38-40kg je masa kawin. Underweight, kurus sangat-sangat. Mama sampai bawak kita jumpa Doktor mintak penawar untuk naikkan berat badan tapi Tuan Doktor kata kita normal .. so tak apa.

Sekarang? Berat badan 52kg. Kalau boleh nak jumpa Doktor mintak penawar untuk kurangkan berat badan. Hahaha .. Mak dah membesar lepas kawin. Nak kata kuat makan tak jugak .. biasa aje. Perubahan hormon kot? Rasanya masalah naik turun berat badan ni adalah situasi biasa untuk perempuan lepas kawin, kan. Sapa sama spesis dengan kita?  Sapa? Sapa? Angkat keyboard tu cepat*mcm la boleh nampak*Hihi.

Tapi kan .. ada gak yang walaupun anak berderet tapi badan tetap maintain macam anak dara gitewww. Lain orang lain, kan. Tak sama. Apa pun bersyukur lah dengan tiap kurniaan Allah. Asalkan sehat .. asalkan berpada-pada dan sederhana, cukuplah.


Both photos taken almost 20 years ago. Masa ni i kerja kat MPC. Gambar bawah masa "New Members Cocktail Reception". Kerja kat Sales & PR Dept .. entertaining to potential and new members was part of my job specification. Lepas kawin kita jadi 'low profile'. Lebih suka keja belakang-belakang dari ke depan. Hmmm .. camtu la cerita Suatu Waktu Dahulu. Tima kaseh baca ye.

You Might Also Like

25 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail