Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sambal Daging Dan Bilis Rangup

Jadi Tukang Masak, walaupun untuk famili sendiri tak boleh syok sendiri. Kena masak apa yang orang nak makan tu suka, bukan apa yang Tukang Masak tu suka. Kalau masak yang kita suka, ko makan sendiri sorang-sorang la ye. Hihihi.


Sambal Daging feveret diaorang.

Bilis rangup feveret Aiman. Sepinggan sorang dia bedal. 

Menjelang malam bila dah tak da menda, kita 'dinner' sate di Restoran Sukahati je la ye. Lepas makan dan minum kat sini mesti sukahati. Hihi.


11 comments:

Gadis Gingsul said...

gadis suka suka,,,ikan biliss....
KC pandai mask...euunaakkk....

Princess Feyqa said...

wah nmpk sdp!

MamaYatie said...

kalo kak chik yg masak, ikan bilis nampak sodap bangat...

Fafau De Craft ( Zana ) said...

best tu ikan bilis rangup!sy pon sukaaa.. !

qemaishak said...

Ikan biis tu mmg sedap walau simple je..tambah cili bawang fuh sedapnya.

Tina Othman said...

semua pun peberet tina

kakcik said...

Sedap tak sate tu? :)

Cik Bambam said...

sy pon suka ikan bilis goreng tuh! hehehe

deno said...

emmm.... ptg2 mcm nie bila tengok makanan lapar pulak... dah la belum mkn tengahri nie... kelas pulak sampai mlm... adoii... lapar...

Mak Wardah said...

Suka tengok & suka makan...Layan ikan bilis KC tu...

Anonymous said...

Sedap bilis 2 tinggin pulak,nak buat lah 
║╚╝‎​║╔╗║╚╝‎​║╔╗║╚╝‎​║╔╗║ \=))_
║╔╗║╔╗║╔╗║╔╗║╔╗║╔╗║ (( 
╚╝‎​╚╩╝‎​╚╩╝‎​╚╩╝‎​╚╩╝‎​╚╩╝‎​╚╝‎​ <,'\/ betul2 kite kna la masak mkanan yg family kite suke,ikut tekak kite je ΆƤε Ƥơѿŋ Ţãќ βŁèÝ Ľąå ~ kan3,