Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Marah

Baru lepas marah orang. Aku paling tak suka bila marah. Marah buat kita stress. Stress kills billions of our body cells. Hmmm  .. Kalau boleh nak 'cool' dan senyum hari-hari tapi dalam hidup, kadang-kadang kita tak da pilihan, kan.

Benda yang di 'assigned' kat dia since weeks ago tak settle-settle and i'm approaching my dateline. Everyday i chased her till at one point .. aku dah tak tau nak cakap camana lagi. Masalah dia ialah orang atas dia tak bagi approval.  Masalah aku ialah 'timing' and my dateline melibatkan 'Local Authority'. Serius bosanlah dengan situasi main tarik tali camni. OK lah. Nak tarik napas panjang-panjang .. nak buat sikit-sikit mental terapi .. biar tenang dan pasni kot la senyum boleh mengikis marah itu  pergi. Hopefully. 



14 comments:

Cik Zaiey said...

hihi..xbek mrh2 kak chik..

Mak Wardah said...

KC, sayapun ada masalah sama. Entahla..nak cakap apa lagi

Mat Gebu said...

Sabar kak chik, releks...bertenang yea...stress ni kat mana2 ada, saya pun ada masa stress...kalau tak stress mesti comeyy jee kan wajah kak chik.. ^__*

cIk JanNah said...

chill kak. tak mo marah2. nanti pegi makan banyak2 hilangkan marah tu. hik3. :)

Kalamhati said...

Sabar kakchik ye..=)

zeqzeq z said...

Tak normal tanpa marahhh

Melati Qistyna's Mummy said...

jgn lupa buat terapi kc tu utk ilangkan stress *camwhore* hehehehee

miya said...

senum.. jgn marah2 kc.

dela said...

sabaq sabaq.... jgn marah2....

ieda said...

adehh kak
rasanya semua tempat macam nie koot
huuhu susah kan nak buat kerja macam nie ..
sabar kak ;)

Dabel Aa said...

siang tadi marah2....ini malam dh ok kot ye kak chik...hehehehe... hilang seri muka ni kalo marah2 tau... peace!!!

ainnoraini said...

Sabar ye kc...
Tapi kalau kc marah tetap maniskannn...

incik said...

steady lah kakchik berjaya menahan amarah.

azila said...

xpenah tgk kc marah...