Rabu penuh emosi

Wednesday, February 15, 2012

Kerana tragedi marah petang Selasa, selera makan malam tak ada dan tidur malam bertemankan tampal koyok sebab sakit kepala. Haihhh .. tu sebab teman tak suka marah-marah. Sebab teman lepas marah, mula la pastu teringat-ingat. Menyesal pun ada sebab gagal kontrol emosi tapi teman manusia biasa, kan. Tahap kesabaran ada had. Bila dah marah ~ 'buruk' .. hilang 'vouge' *ecece .. perasan* yang ada cuma muka sebu sebal dan layu ala-ala Hantu Kak Limah Balik Rumah .. tapi sebu-sebu pun .. teman tetap masak malam buat famili tauuuu .. walaupun hanya Nasi Goreng Biasa-biasa.

Hari Rabu pulak ofis ni jap-jap terang .. jap-jap gelap sebab TNB buat kerja repair substation kat belakang ofis. Komputer jap-jap on .. jap-jap off. Bengang tak? Bengang, kan. OK. Tengah bangang .. eh .. bengang .. sori *hihi*  mari pujuk hati dengan ambek gambar sendiri. Hahaha .. tu la dia muka mak budak tak suka pakai Lipstick. Pakai pagi sekali je pastu buat-buat buta walaupun lipstick tu dah tak da. Masa ni mula la berangan .. bestnya kalau bibir i kemerahan bak delima merkah. Boleh drop one item in the shopping list which is lipstick. Best, kan. Ekcelikan, masa ni emosi masih tak stabil. Dok pikir 'assignment' atas meja yang kena submit harini juga. Life or Dead ~ kena hantar harini. Paling tak best, before submit dah tau that all my effort bakal dibalas dengan 'query' by the local authority. Mana taknya .. kita mintak Civil Engineer dia bagi budak Building Technology. Bengang, kan. Mesti la bengang kalau benda yang patutnya 'straight forward' akhirnya menjadi 'double work'. Biasalah .. sesetengah orang kat sini memang suka 'workhard' dari 'worksmart'. Mangsanya kita. Sabor je la Ella .. What to do. So, pukul 2:30 i walked out from the office ke PJ submit document yang bakal di query. Bila dokumen bertukar tangan .. Fuhhh .. lega .. ringan bahu. OTW balik teman singgah minum kat Bukit Tunku. Alaaa .. dah memang laluan balik ke ofis pun.

Ubi Kayu rebus dengan Kelapa. Ini tanda teman berjiwa dan selera Melayu.

Ubi Kayu rebus bersira Gula. Perghhhhh .. licin teman makan. Sikit pun tak berlebih. Mahal dowhh makan kat sini .. Teh Tarik segelas RM4.  But seriously, i like this place. Dah lama Restoran ni wujud kat sini and i have been visiting this restaurant since 12 years ago. Nama Restoran ~ Restoran Pinang Masak. Area ~ Bukit Tunku. Kalau tergoda pandai-pandai google sendiri ye. Hihi. Hari Rabu yang penuh emosi dan warna warni ni teman akhiri dengan "Aerodance" dengan kawan-kawan. Today i learn new dance steps. Ilmu .. untuk bekalan masa depan. Tak salah belajar dan terus belajar, kan. Asalkan rajin, asalkan ada minat dan sanggup ketepikan penat, InsyaAllah ada berkat. Amin.



You Might Also Like

21 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail