Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Misi rehat dan cantek ~ Bhg 2

Dah stim rambut, dah segar badan, tiba masa untuk membelai muka. For the last 4 years, i have been going to SKII for facial but trust me, susah sangat nak dapat appointment. Facial bed 1, therapist sorang je. Ada duit pun tak guna, kan. But still their facial is the best. Just imagine, masa mula-mula dia nak sentuh muka kita, dia akan alirkan wap aromaterapi kat forehead kita. Terhidu je aroma tu terus rasa diri di awang-awangan .. heavennnn. Pastu ada satu masa tu, facial bed kat SKII 1U equipped with massage bed. Muka dibelai badan di massage dalam waktu yang sama. Best, kan. Ahhhh .. kenangan. Sejarah dah semua tu sebab till now, SKII kaunter di 1U belum ada facial service. Tak da pilihan, pasrah je lah serah muka kat salun biasa-biasa. 



Demi anak tercinta, kempis dompet mak pun tak apa. Memandangkan Aiman mengalami krisis usia belasan dimana jerawat berebut ber parasit di muka, so Zura dear, can u please service muka dia? Suspen Aiman sekejap tapi i pujuk-pujuk dan akhirnya dia rela dalam terpaksa. Ahahaha .. nak encem tak Aiman? Tapi kan, meleleh gak la airmata dia bila whitehead dan jerawat ditekan. Pasni tak nak lagi tau ma. Elehh .. pegi Gym beria-ia tapi kalah dengan jarum. Macho pe bendanya? Hihihi. 

Aiman buat facial, mama dia buat facial dan aromateraphy massage. Memandangkan salun biasa-biasa, total spend kat sini pun biasa-biasa je ~ RM177 untuk 3 servis. Murah, kan. Kalau kat SKII, RM120 tu facial sahaja. Yeayy .. hari ini saya berjaya belanja dengan berhemah. Kat Nusantara Spa ni jugak ada macam-macam servis termasuklah Body Bleaching Package ~ khas utk yang mahu buang sel kulit mati dan putihkan kulit .. sangat sesuai untuk mereka yang baru pulang dari jemuran di tepi pantai. Hihi. OK. Rambut sudah, muka dan badan pun sudah. Ada 1 lagi menanti. Wahhhh ..  Ella kau bab-bab mengempiskan dompet memang handal. Kahkahkah. 



18 comments:

CikLilyPutih said...

kat mane spa nusantara nie? cam best je

Tina Othman said...

bestnya, kat mana spa tu kc?

Mak Lagenda said...

Pi treamet2 gini mmg best KC. Leh manja2kan diri. Sape lg nk sygkan diri kita klu bukan kita sendiri kan..

POSH76 said...

bessnyer manjakan diri.....ni yg nak membelai

kakcik said...

Pastu, gi isi perut pula ya? :)

LuVidA^^ said...

xpnh g wt facial..

kakngah said...

kakngah duk lembah bukan lembah klang ni, takde tmpt nk manja2 gini...

Azian Elias said...

to tell u the truth,

i buat facil hanya pernah sekali seumur hidup. buat kat lancome. Serik sampai la tak pernah buat.. Macam tobat gitu.Pasal white head n black head tu lahh...hee

sahromnasrudin said...

sesekali manjakan diri dgn aktvti macam nie apa salahnya kan..asyik kerja sahaja, bowink gak huhuhhh

Yana Libra said...

bestnye g spa..hehe..manjekan diri kan~~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

D pun boleh juga bab2 nak mengempiskan dompet ni..kikiki..

MasZuber said...

uiiiiiiii,

still mahai bagi saye..huhuhuhu

Ibu Darwisy said...

bestla KC..terbaik...

My Little Diary said...

tetiba teringin nak ke SPA!!

aqishah said...

kak chik bestnyer... jom teman i.. hik hik hik

Izan Ishak said...

kc ni buat izan jeles je. ni yg cam nak pegi spa ni. ehhh... tapi boleh ke mak buyung pegi spa ye?

alinac lover said...

tak sabar yong nak balik kedah wat facial

Peri PiA said...

spa ni deakt dgn umah kc :),hampir2 nak wat spa kat sini.tapi xjadi