Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Misi cantek dan rehat ~ Siri 1 Bhg 2

Lepas kena stim sambil goyang kaki, kita 'dating' dengan kekanda kesayangan ini untuk Sessi Minum Petang bersama. Aiman dah keluar dari pagi tadi dengan Razman, Abah dia seperti biasa sentiasa ada urusan, dan kau Ella .. pandai-pandai la kau bawak diri. 


Stim rambut tapi yang merah muka*mcm udang dipanggang!!*

Yeayyy .. itu dia 'dating' pertama saya sepanjang cuti ini. My bestfriend, Dr. Rozzana. Jangan cari dia kalau sakit ye sebab dia Lecturer @ Head of Dept kat UiTM. She is always busy dengan kerja, memang susah nak jumpa dia. 

Many thinks i'm very choosy .. mahu berkawan dgn bijak pandai shj which is wrong. Yg penting kita ikhlas, jujur, respect, take care of each other and most important treat each other equally. Crisis in relationship starts bila kita letak diri kita "lebih."  Bila kita rasa kita lebih bagus, mula la kita pandang yang lain sebelah mata and in return we hurt others. Takmo la camtu .. kita semua sama, kan.


9 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

sesekali stim rambut elok kak chik. orang kulit putih bila kena panas muka cepat merah .

nyanyisunyi said...

sesekali manja2kan tubuh badan dan rambut memang baik untuk terapi minda kan ella...

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

kan sis, x perlu la terlampau choosy sgt nk berkawan ni..:)

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
I like that sentences beginning "Yg penting kita ikhlas ..... " sampai ayat akhir. Take care

Azian Elias said...

wahh!! session memanjakan diri ye...i loikeee..

Chekgu Azrine said...

Setuju kak kc..sentiasa merendah diri itu pntg..

jeBateja said...

alamak...den keja kilang jer ni...aisehhhhhh...aisehhhh....

MamaYatie said...

lamanya tak stim rambut...selalu duk potong & cuci sajor...

tak kira la sapa pun kawan kita, asalkan kita selesa dgn dia tu yg lebih baik kan..

Mama Likha said...

kc tk memilih pun, sbb tu kc sudi kwn dgn zte yg only housewife jg anak ni :)