Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Rehat, Cantik dan "Date"

Misi rehat dan cantik*cantik sgt la kononnn* sempena Cuti 3 hari diteruskan lagi. Pagi Ahad ~ 'aerodance' untuk misi cantik dan segarkan badan dengan Dr. Rozzana dan Yanti. Kami ke Meru follow Kelas Cikgu Tini. Hampir 20 org satu kelas .. mandi peluh kami pagi-pagi. Happening.  'Team' ni memang best. Sekali jumpa dah mesra dan pulang kami diiringi pesanan "Jgn lupa dtg lagi". Betul-betul puas hati walaupun sampai rumah jam 12 tengahari. Tapi hati tak risau sebab sebelum pergi dah main masak-masak dulu. Apa-apa pun, dalam diari hidup seorang ibu ~ "Famili dulu". Setuju tak ibu-ibu? Kalau setuju cepat tampar skrin. High Five meh. Pap*tampo skrin PC*Hihi.

Sebelah petang, 'dating' dengan Darling Fita kat The Curve. Last minit plan yang menjadi. Hebat ooo ini kawan. Sudah hampir keliling 1 dunia. But she is still my Fita yang tak pernah mendabik dada .. tetap Fita yang i kenal masa umur 13 tahun, tak sombong, merendah diri even she is somebody. See .. i have told you in friendship every single things count terutamanya sikap dan tingkah laku kita. Kalau orang lain, dah ada bisnes sendiri, drive BMW, duduk banglo, travel with Biznes class mesti lupa dah kawan biasa-biasa mcm i ni.

Lama kami berkawan. Dari belasan tahun, putus sekejap menjelang 20 an, sambung balik pada 30 an dan bakal 4 series kami tahun depan. Auwww .. dah tua kami berdua walaupun Fita kata i awet muda. Hihi.



Dan setiap pertemuan haruslah ada makan-makan. Tak meriahlah hidup Ella tanpa makanan, kan. BTW, makanan kat atas tu murah dan sedap. 4 orang makan tak sampai RM60. OK, kan. Teringin tak? OK ... Sila ke Sweetchat untuk jamu selera. Sendirian berhad ye sebab kita tak da kat situ nak belanja korang semua. Hihi.




16 comments:

Mama Likha said...

aerodance kt meru kc? share lah nama tmpt die tu...mne thu one fine day zte blh gi joget2 jgk ke :)

SURIA AMANDA said...

dah lama x dating ngan kawan2 seolah yg rapat dulu...

Aku Ibu Muda said...

kc....rindu nyaaa ngan kc :)

eelobor said...

gambar2 makanan yang tengah tu nama aper yer. cam menarik jer

Pok Amai-Amai said...

Skon tu nmpk....berselera!!!

Natasya Naslin said...

=) don worry age just a number sis .. still gorgeous ..hehe

best kan ada member yg seiring dgn kita.. huhu~ btw, those food... nyummy =p

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

bestttnya bila dpt keluar2 ngan kawan2 kannnn

jeBateja said...

alahai....gambar kedua akhir...megugat keimanan betul....ahakz...ahakz

YAYA AZURA said...

kc mmg awet muda..suka je yaya tengok kc..

MasZuber said...

patutla kak ella maintain gorjes...

diana said...

dr.rozanna tu dia doktor apa kakchik??

Atiqah ♥ said...

Bru lepas breakfast. tgk makanan tu lapa balik plak. =="

Ibu Darwisy said...

ermm mcm sedap menu tu..cer bg alamat rest tu KC..hehehehe

alinac lover said...

waaa teringin dah ni.. nak p! nak p!

dapurchomel said...

berseri2 kakakku yg sorang ini :D

miya said...

teringin jugakla nak jumpa kc. boleh x? hihi