Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bunga-bunga Kata ~ Harus baca

  • Apabila orang mengata kita di belakang, itu bermakna kita sudah dihadapan
  • Apabila ada orang ingin menjatuhkan kita, itu bermakna kita sudah berada di tempat yang tinggi
  • Jangan menangis bila kita tidak "dihargai" tapi menangislah bila kita hilang harga diri.
Bermakna, kan ~ Kata-kata yang saya dapat dari seorang kawan untuk dikongsi bersama di sini.

15 comments:

nurul said...

point 1 & 2 sudah agak lali dan sudah mampu harunginya..point 3 saya kena muhasabah diri blk..sebab mmg selalu nangis kalau org tak hargai apa yg kita buat..rasa mcm nak copy je ayat tu..blh tak KC (",)

cheqna said...

sangat bermakna
n betul =)

Gadis Gingsul said...

alhamdulilah...KC dah bagi info sangat beguna hari ini... kena'pula apa yg tejadi pada gadis....

kakcik said...

Bagus dan amat bermakna kata2 itu. Terima kasih kerana berkongsi. :)

munna said...

sgt berkesan kata2 tu KC....

Rozzana said...

Very apt Ella...betul sgt2...

Ummi Alesya Sofea said...

btl3x..sgt b'makna.

JunAina said...

KCE....no 3 tu berat sikit. Memang tak menagis tetapi gerammmm...

Alin Marlini said...

suka ayat yg pertama. Kak Chik..jemput datang tau..hehehe

alinac lover said...

kc..yong slalu tingt kc tau. tgk kete honda je teringat kc..next week yong p sna lg..kita try jumpa ya!

lama x jmpa T__T

rindu

Ibu Darwisy said...

menarik tertarik..kata² ini sungguh da-bomb..hehehee

Ati Masrif said...

salam ella cayang,

bagus sgt kata2 tu

bagi lagi semangatkan :)

Mamaleesya said...

sangat setuju.

Kadang2 kita sakit hati bila orang cuba menjatuhkan kita, sedangkan kita tak pernah melakukan apa2 pada dia.

Cik Ina Do Do Cheng said...

setuju sangat ngan kata-kata tu, kalau betul-betul dihayati, ai penuh bermakna dan mendalam : )

Izan Ishak said...

suka kata2 tu semua kakchik!