Monday, February 20, 2012

Suatu waktu dahulu ..

Suatu waktu dahulu ..
Misz-Ella kecik keding je orangnya. Berat badan ada la dalam 38-40kg je masa kawin. Underweight, kurus sangat-sangat. Mama sampai bawak kita jumpa Doktor mintak penawar untuk naikkan berat badan tapi Tuan Doktor kata kita normal .. so tak apa.

Sekarang? Berat badan 52kg. Kalau boleh nak jumpa Doktor mintak penawar untuk kurangkan berat badan. Hahaha .. Mak dah membesar lepas kawin. Nak kata kuat makan tak jugak .. biasa aje. Perubahan hormon kot? Rasanya masalah naik turun berat badan ni adalah situasi biasa untuk perempuan lepas kawin, kan. Sapa sama spesis dengan kita?  Sapa? Sapa? Angkat keyboard tu cepat*mcm la boleh nampak*Hihi.

Tapi kan .. ada gak yang walaupun anak berderet tapi badan tetap maintain macam anak dara gitewww. Lain orang lain, kan. Tak sama. Apa pun bersyukur lah dengan tiap kurniaan Allah. Asalkan sehat .. asalkan berpada-pada dan sederhana, cukuplah.


Both photos taken almost 20 years ago. Masa ni i kerja kat MPC. Gambar bawah masa "New Members Cocktail Reception". Kerja kat Sales & PR Dept .. entertaining to potential and new members was part of my job specification. Lepas kawin kita jadi 'low profile'. Lebih suka keja belakang-belakang dari ke depan. Hmmm .. camtu la cerita Suatu Waktu Dahulu. Tima kaseh baca ye.

25 comments:

Ibu Darwisy said...

KC..kuwusnyer..same ler kite tapi kite lagi debab dari KC..
hehehe..suk belakang² sebb pangkat lebih skit kot..hehehe

qemaishak said...

kurusnya kakchik dulu tapi sekarang lagi cun, tak kurus tak gemuk..maintain je:)

el said...

alah kiut lah kc ms dolu2
oklah tu 52kg...
slim tu

jeles lah mcm ini

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tapi kc tak la lari byk mana sgt...

D ni...ya ampunnn...sgt la gemukss...

Melati Qistyna's Mummy said...

Kc mcm kite je, nak cecah 40kg mmg payah, skang ni 46... Hukhukhuk

[n a j e e b] said...

MPC? mesti kenal Encik Malek 5S kan? hehehehehe! alalalala...tomei2..

Cik Rose Cute said...

memang kurus giler...

PUTUBAMBU said...

skrg pun tetap menten kurus kan...

mama maman said...

kc.. cumil la.. sekali tgk cam ct nurhaliza la pic first tuh.. hehehe.. maintained untung la.. nih nak kuruih blk guano.. hahaha

diana said...

kurusnya kakchik..
tapi dah ok la sekrang ni..
lawa..

Huda said...

memang kurus la KC!

Suara Kalbu said...

Pheeeeeeeeeeeeeeewiiittt..... sweetnya gambar dulu-dulu

Skrg pun akak ok lagi. Takde nampak gemuk pun... :-)

Cik Ina Do Do Cheng said...

serius ni cik ina bagi tau yang kak chik sebijik cam wan zaleha radzi pengacara majalah 3 dolu dolu : )

eqbalzack said...

mcm fauziah latiff masa muda2 dulu la kak chik. hehe

Mama Zharfan said...

jelita & cun :) 51kg pun slim and kurus jer KC :) me ni ntah bila nak diet hehehe

Pok Amai-Amai said...

Klu pic tu dimabil ms 20 thn dulu means....umur sy baru je 10 thn. Hiks~

Baru nmpk KC ms mude2 dulu. Dulu comel. Skg nie gorgeous. Tuh lom jumpe kat lua g tuh. Heheheh...

MamaYatie said...

hik2x..comey sngt kak chik zaman dulu...skrg cantek plak..

saya lagi parah dr kak chik,berganda2 naik berat..huhu..

POSH76 said...

bessnyer kurus camni tak yah diet2 hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kakchik..cam atie gak masa anakdara dulu kuruzzzzzz sgt...cam kakchik tu.
La ni cantik apa kakchik..kurus sgt pon xbape cantik gak..hihi

jeBateja said...

Wow...HENSEM nya masa muda2 dulu....ahakz

sudipVSsenduk said...

wah! sangat kurus & cantik..
tapi skrg lagi cantik la

rATu kEBaYA said...

memang kurus sangat masa ni KCE... Tapi sekarang pun ok je tgk.. sedap2 mata memandang je..

Saya sekarang pun macam atu jugak.. berbeza banyak dengan anak dara dulu.. huhuhu

sahromnasrudin said...

COMELNYA akan zaman dulu2 dan sekarang pun mesti comel gak kans...

Mooniqueen said...

Rasanya kita serupa...before kwin berat tak sampai 40 pun..lepas kwin n deliver dptlah berat 45-46kg.. Tapi sy kalau boleh nak berat mcm sis ckp tu 51-52kg sebab tu berat ideal sy...huhu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

keciknyer dulu.lg kecik dr skrg???cam anak patung.comeyyy