Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Agar-Agar Santan Perisa Pandan

Akhirnya .. di hujung puasa ni barulah berkesempatan masakkan Agar-Agar untuk Geng Makan. Diaorang lama dah mintak .. Misz-Ella yang tak free. Pagi ni .. selepas sahur Misz-Ella free kan diri. Janji mesti ditepati, kan .. Lambat tak apa janji diaorang merasa.

Seloyang Agar-Agar Santan Perisa Pandan buat Geng seperjuangan ~ Geng Makan, Geng Gossip, Geng Gelak, Geng Menangis, Geng Shopping. Akrabnya kami hingga bisa tidur sebantal makan sepinggan. Selepas hampir 20 tahun kenal rapat hati budi masing-masing, ikatan tetap utuh dan jitu seperti dulu. Senah, Fiza dan Lin ~ sayang korang ketat-ketat dan ketat*takmo lepas*

Wangiiii sangat Agar-agar ku ini. Rela ku korbankan masa tidur kerana menyiapkan Agar-agar buat mereka bertiga. Nasib baik diaorang suka. Diaorang suka .. Misz-Ella bahagia. Wahhhhh .. sastera la sangat, kan. Hehe.

10 comments:

Diksu said...

menyelerakan...

Diksu said...

menyelerakan...

Diksu said...

menyelerakan...

kakcik said...

Kalau bagi kat kakcik pun tentu kakcik suka... hehehe...

:)

Kesuma Angsana said...

KA pown suka ni!

Mooniqueen said...

Dapat makan time dah sejuk tu lagi sedapkan... Adoiiii

Scarlett O'Hara said...

Sedapnya....Mintak resipi boleh?
p/s: Selamat hari raya, maaf zahir batin, kak Cik!

azieazah said...

Laaa lamanya Kak Azie tak buat agar-agar cenggini. Kali akhir masa sekolah dulu kot... hehehehe

Nanie@NMS said...

Salam Ella,

Memang wangi dan sedap agar2 pandan.
Rajin Ella buat walaupun nak makan bertiga orang saja. Sesuai utk jamu tetamu pada Hraya

Peri PiA said...

teringin dah ni