Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

BBQ Iftar dan Birthday Aiman

BBQ Iftar 17 Ramadhan kat rumah Misz-Ella bersempena dengan Harijadi Aiman yang jatuh pada hari ini ~ 8/8/2012. Kami sengaja sambut lebih awal sebab hanya tarikh ini kami semua 'Free' *walaupun kita kerja siang tu*

My sista Aishah sampai My house earlier than me. *Awal tetamu dari Tuan Rumah* Hahaha.

BBQ Iftar berkonsep 'Pot Luck' ~ Bread Butter Puding by my bestfriend Yanti, Muffin Aishah bawak, Chicken Pie prepared by KY, Kek Pisang by my officemate, Cokodok Mama prepare.

I masak Bihun Goreng Singapore and Mee Goreng Spagetthi. Green Salad by Aishah.

Ketupat Palas dari Trengganu dan Bubur Lambuk Kg. Baru pun ada. Marinated Salmon ready for Grill prepared by Aishah.

Angah memang 'expert' bakar membakar.


Angah, Amir, Hakeem and Benno. Benno very particular bab Salmon Bakar ni. He want 2 minutes grill only. OK .. I will prepare Special One for you .. kata Angah. Amir sepupu Aiman yang memang rapat dengan dia dari kecil lagi. They went to school together until Standard 2 before we moved to Saujana Utama. Aliff Haqeem .. my feveret nephew. He's a bit fragile tapi manis!! Manis sangat-sangat dia ni.

Sedap!! Lupa aritu nak mintak Resepi.


Seronok ber BBQ di rumah Misz-Ella. Meja Banquet ber skirting, Alatan BBQ .. kerusi meja .. lengkap!!

Sate Kajang pun tak sesedap ni beb.

Kami dah pasang lampu raya. Yeayy!!
I have seen many adik beradik bergaduh dan tak berbaik. I have only one wish .. Takmo adik beradik kitorang jadi camtu. Moga kami kekal bahagia sampai Syurga*mata berkaca* sobs.

Budak-budak main bola luar rumah. 

Angah dan Kak Ngah. Sayang Kak Ngah my SIL ni ketat-ketat.

My Sister Kak Yang and Abg Pai. Couple ni sweet dan kelakar!!

Masa untuk Makan. 
Makan ramai-ramai best!!

Sarah Ardinie makan dalam rumah sorang-sorang. Comel Chef Cilik ni .. pleasant character .. mulut dia manis macam gula.  She's only six but ... borak dengan dia macam bercakap dengan orang besar. Best!! 

Haris anak buah yang ringan tulang dan rajin.

Dah sudah solat .. tiba masa kami raikan Aiman. Maryam jiran sebelah pun ada juga. Makin meriah Makan-Makan kami dengan adanya dia. Mukriz .. anak buah paling halus. Hehe.

Masa untuk Aiman kena buli by Sepupu-sepupu. Yeayyyyy!!!

16 tahun tahun lalu, tepat jam 3:45 petang, hari Khamis malam Jumaat Aiman dilahirkan di Pusat Rawatan Pakar Wanita Dr. Suhaimi, Kuala Lumpur. Baby comel putih ala-ala soyabean sudah besar sekarang. Berbagai dugaan kami hadapi dalam membesarkan Aiman. Dengan izin dan restu Allah SWT .. dugaan berjaya kita atasi bersama. 

Happy 16th Birthday Anakku Aiman Yusuf. May God Bless You. Moga Aiman sentiasa berada di bawah lindungan serta kasih sayang Allah SWT. Amin.

And my adik beradik .. Thanks for making things happened for us. Sayang korang semua ketat-ketat.






26 comments:

Mooniqueen said...

Besar tnggi si aiman ni KC... Mesti lagi tinggi dr KC kan?

-gedek! said...

satay tu....

TAK TAHAN!

:: Mrs.Eady :: said...

satay!!

Nazirah Azeman said...

hp bday aiman.

SURIA AMANDA said...

seronoknya...happy birthday Aiman..

pinky said...

part yg last tu sgt touching KC...bergenang air mata....=)

happy born day Aiman...

deno said...

amboi besnye.... geram deno tengok makanan yg lazay2 tuh! nyum2 :)

Alin Marlini said...

dah besar pjg anak teruna kakcik...semoga AIman jd anak yang soleh.

Mama bagi hadiah apa?hehehe

Mama Zharfan said...

epi besday aiman!! besh dpt kumpul beramai2 tu :) :)

Mrs. Norrie said...

seronok klu iftar secara potluck nih

mak encik | SZ said...

ihikss...sekampung rupanya kita ye kak ;)

mak encik | SZ said...

akak SU brape?

Lynda Che Lah said...

happy birthday aiman..semoga membesar menjadi anak yang soleh dan membahagiakan ibu ayah..

bestnye iftar bbq kan kak chik :)

Citarasa Rinduan said...

Happy birthday Aiman.. Syukur.beliau nampak sihat. Dgn limpah kasih sayang si mama dan semua ahli saudara mara...

Suka lihat entry kakcik y penuh dgn hbgnn kkluargaan..

Bestt

Chekgu Azrine said...

terliur tgok satay..!!

happy birthday to.ur son sis..semoga pnjg umur..murah rezki..

Mrs. Abi said...

wah!! happening.... suka tgk.... best kan sekali sekali berbuka ramai2 mcm ni...

Anum Shukri said...

wahh..meriah seronok tengok..makanan tu yang tak tahan..huhuhu..

Nanie@NMS said...

Salam Ella,

Amboi, berbuka sambil berBBQ seronok tuh..tambah2 pula dengan adik beradik dan ipar duai.

Salmon panggang..huishhhh terliur auntie...sedappp

Auntie ucapkan selamat hari jadi pada Aiman moga dlm peliharaan Allah. Amin

Murni Alfathunnisa said...

Happy birthday aiman..may Allah bless u.

macam2 feel ada baca entry ni...ada part touching..ada part happy2..:-)

Mrs. Abi said...

terlupa... hepi besday aiman... semoga di murahkan rezeki, dipanjangkan umur dan jd anak yg soleh... :)

amin

Peri PiA said...

hepi belated b'day aiman

semoga menjadi ank yg soleh,Amin

seronok la bbq kc :)

Ardini Humaira said...

hb aiman :)
meriahnya!

Suara Kalbu said...

Happy Birthday Aiman,

Always be a nice son to ur parents and family. Dimurahkan rezeki, diberi kesihatan, rahmat, kebahagiaan dan kejayaan di dalam hidup Aiman dan keluarga ya.

Sedap-sedap makanan kat bbq ni. Ikan bbq tu nampak sangat membunuh jiwa ku huhuhuhu

nana said...

kalau nak adik-beradik rapat kena didik dari kecik kan KC. bila dah besar gajah baru nak rapat2kan agak susah la juga.

sbb adik-beradik saya ramai tapi tak rapat. mmg tak seronok. tak pernah ada family day, family trip/vacation, majlis makan2 mcm KC pun tak pernah ada. berkumpul hanya bila raya, kenduri, atau majlis2 penting je. SAD =(

JunAina said...

Salmon beli hari tu ekkk...semakin besar anak2 semakin kita merindu waktu kecil dia org kan KC?

@cu SaYaNg said...

meriah nye KC!!!