Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cerita Raya

Raya dah dekat. Dah dekat sangat-sangat. Jap-jap hepi. Jap-jap susah hati. Jap-jap sedih. Jap-jap gembira. 'Mood' raya macam-macam ada.

Eh jap .. Sebelum apa-apa meh kita Senyum pagi-pagi.
Senyum itu sedekah. Senyum itu ibadah. 
Senyum je la walau dalam hati macam-macam ada.

Rumah dah 'ditogelkan' malam semalam. 
Kita panjat sini .. dia panjat sana.
Kemas rumah secara berjemaah.
Tu baru tengah rumah. 
Dalam lagi? Atas lagi? Luar lagi?

*rasa macam nak joget-joget untuk bikin hati hepi*



12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mood raya dah on ye :)

Nazayiena said...

Dah nak pasang langsir raya ya....

pinky said...

tu dia KC...mood raya dah datang tu....

Chekgu Azrine said...

langsir baru ke kak cik?hehe

bujal X said...

saya buat sikit2~hari ni cadangnya nak pasang langsir~kehj keh~

kakcik said...

Kemanakah agaknya mood raya kakcik? :(

Daddy Ziyyad said...

saya tak kemas apa apa pun..hahaha..sebab raya kat rumah parents + rumah in laws

sudipVSsenduk said...

malasnya nak kemas rumah... mood hilang entah ke mana

kakngah said...

KC, kite nkp indah rumah lps raya.. keadaan rmh skrg amat-amat-amat mengerikan. takde langsung suasana hari raya huhuhu!!

PUTUBAMBU said...

selamat hari raya kakchik!

rajin betul mengemas..

kita pulak..mood kemas belum mari..
hehehe

Kesuma Angsana said...

KA pown dah 2 -3 hari duk kemas itu ini x siap2lagi hehehe

Nur Hayati @ nur.. said...

hati2 panjat tu kc nanti jatuh x beraya lak..