Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Nasi Beriani Fareed Line Clear

Rasanya sekarang ni ramai ibu-ibu sudah mula gantung periuk dan kuali. Ibu-ibu sudah mula bizi. Ibu-ibu sudah mula fikir itu ini untuk famili. Lalu bab makan-makan ibu-ibu mahu kedai makan aja uruskan. Ibu-ibu dah tak mahu lagi 'headpening' tapi mahu bikin raya 'happening' . Hehehe.

Di satu hari Ahad, Misz-Ella keluar rumah pagi-pagi sorang diri. Ada appointment kat Klang dari jam 10 pagi hingga jam 12 tengahari. Amboiii kauuu .. kemain appoinment .. dari pagi sampai tengahari!! Hehehe.

Pastu Misz-Ella balik rumah ambek anak. Ada appointment kat Sg Buloh Komuter jam 1 tengahari. WahWahWah .. appointment back to back. Dahsyat kau!! Jam 3 petang kereta CRV Misz-Ella sudah park nicely di 1Utama. Jam 5 gegas balik rumah untuk berbuka. On the way .. terbayang keenakan Nasi Beriani Fareed Line Clear yang pernah masuk Melodi dan Jalan-Jalan Cari Makan tu. Fareed, kawan lama yang Misz-Ella dan famili kenali sebelum dia meletop terkenal lagi. Makanya 2 bungkus Nasi Beriani satu lauk Ayam Madu dan satu Mutton Curry jadi hidangan berbuka kami. WaWaWa .. sedap. Sedap sangat-sangat. Hmmmm .. untuk famili kecik macam kami, kalau nak beria-ia masak Nasi Beriani lauk kambing dan ayam madu ni memang tak berbaloi .. beli aje lebih jimat. 

OK. Itu cerita hari Ahad. Untuk hari Selasa yang paginya matahari seakan bersedih tapi tengahari matahari panas senyum ceria ni, Misz-Ella nak masak masakan feveret anak kesayangan. Misz-Ella belum lagi nak gantung periuk kuali. Masih nak main masak-masak sorang-sorang di dapur sendiri. Yeayyy!!

18 comments:

Lynda Che Lah said...

Kak Chik,
cuba try nasi beriani D Tandoor..lg umpphh :)

Rozuan Ismail said...

my feveret nasi beriani

Nanie@NMS said...

Salam Ella,

Bulan pose ni dah dua kali auntie berbuka ngan nasi beriani

Gambar ella tak lengkap tuh
Papalom dan acar kedai tuh tak bagi ker? hi3x

kakchik@ella said...

Auntie Nanieeeee .. papadom duk dlm plastik beg lagi. Acar ella takmo .. nak sayo kubis kunyit tu je. hehe.

FARAH deeb said...

hehe KC pun perasan hari ahad suasananya lain gituhkan. Rasanya malam hari Sabtu tu malam lailatulqadar. Kitepun kalau nak makan beriani tak kose nak masak, beli lagi best!
My latest Entry :)
JJCM: Day 24 Ramadhan 1433

yana halim said...

ni yg buat teringin nak makan nasi beriani jugak nih! huhu...

Kesuma Angsana said...

sesekali pekena nasi beriani mmg bestkan

Chekgu Azrine said...

sedapnya ns beriani.br mkn last sabtu kt sentul curry house.

Mama Zharfan said...

terliurnya...my fav ni ;)

Nur Hayati @ nur.. said...

nak jugak nasi beriani hehe

huahua said...

http://peaceder.blogspot.com/2012/08/peaceder-gelanggang-tenis-paling-tinggi.html.. follow me back

Peri PiA said...

kc!!!kc kenal dia juge ye? :)

dia friendly :)

MasZuber said...

hmm sedapnye....

nak cari la malam nie..

SangRatoo said...

saya terliurrrrr...uwaaaa..heheheh..okla KC..saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin utk KC sekeluarga ye..hati² memandu :)

-jue,ajib & aaron-

JunAina said...

Jun dah mula gantung periuk...peti ais pun dah clear...:)

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Mak Lagenda said...

Tak pernah lg rasa nasi beriani fareed ni tp nasi beriani JM ada la 2-3x dah pi makan.

-Sara- said...

ingat akak masak..ehehe