Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Karipap Sardin,Mee Kari, Step Up Revolution & Lee Chong Wei


Kerana tak puashati dengan kualiti Karipap Sardin yang di beli di Pasar Ramadhan, pagi Ahad tu lepas sahur, rela ku tak tidur. Ketuk-ketuk kuali untuk masak inti Karipap Sardin versi sendiri. 

Pukul 10 pegi Tesco .. rebut-rebut beli Salmon 3 kg.  Pastu tengok movie Step Up Revolution @ 1 Utama.  Best movie ni .. tak sesaat pun kita boring. Cerita tentang The Mob yang buat persembahan mengejut tak kira dimana untuk mendapatkan 10 juta pengunjung di laman YouTube demi merebut ganjaran Tunai dan perhatian dunia. But then, this "Attention Seeker" change their mission finally ~ menggunakan kepakaran menari untuk menyelamatkan tempat tinggal mereka. Sapa-sapa yang belum tengok .. pegi lah. Tak rugi tonton tau.

Sampai rumah pukul 5 petang. Yeahhhh .. masa untuk menyediakan Karipap Sardin idaman hati. Lama sungguh tak kelim kulit pastry. Tengok tu .. tengok tu .. "wahhh .. My skill is still there"

Dah siap goreng .. tak sabo dah masa ni.

Hahaha .. ini kerja Aiman. Punya la semangat dia sampai dia nak goreng sendiri but ... Aimannnn .... Sila lah. Sila lah korang 'judge'. Heheh.

Dan sempat masak Mee Kari Nyonya sendiri sebab susah sangat nak jumpa Melayu kita yang buat Mee Kari cenggini. Yang ada kacang panjang, terung, kerang celur dan tahu kembang. Hmmm .. walau penat .. hati puas. Pastu 7:45 bergegas Solat Maghrib dan pukul 8 dah tercongok depan TV. LCW kalah .. tapi game dia best. Ada fight. Dup dap .. Dup dap .. akak tau. Dan sekarang .. nama Malaysia sudah tertera di Senarai penerima pingat. Yeayy!! Kita harap the next Olympic Game .. dia masih berstamina untuk 'fight'  walau usia sudah melepasi garisan 30an dan esok .. jom kita ramai-ramai Ber Baskin Robbin free. Meh. Meh. Meh ler ..



18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

glup!laparr...

Suara Kalbu said...

Hihihihihihi...sedapnya mi kari akak. Karipap Aiman tu cute jer :-)

pinky said...

hehehe...dgn ucapan LCW sedih lah pulak...

KC sy pun br lps tgk Step up tu....best sgt!!!

Mrs. Abi said...

kak, kongsi le resipi inti karipap sadin tu... nampak sedap... selalu buat failed je... huhuhuhu

kakcik said...

Pandai Aiman 'buat' karipap. :)

Kesuma Angsana said...

karipap home made tu mmg nampak sedaplah kakcik.. sedih juga DLCW kalah but KA ttp support

Lida Rahim said...

adoi dua2 food menggiurkan la KC!

ermm menu akan datang wajib buat karipap sardin gak ni (tunggu hari jer bila) hehe

Daddy Ziyyad said...

Betul tu...susah nak beli karipap yg betul2 sedap, especially karipap sardin..better buat sendiri..:)

FARAH deeb said...

alaaa kat PARAM tak jumpe lagik karipap sardin! Terliru la pulok! Akakaa.. orait KC besok set ah kol 81-0 kite g serbu Baskin! Heheh!
My latest Entry :)
JJCM: Day 17 Ramadhan 1433

Mooniqueen said...

Meriah betul kera KC... Dah tau menu nak buka apa harini... Hehe...

Citarasa Rinduan said...

Terserlah ayu kejadian klim karipap sardin kakcik.

Mmg pandai didapur rupanya. Mee karimu mmg super duper. Ada tahu, kerang, kcj pjg. Terung.

Wowwwww

@cu SaYaNg said...

pandai nye KC klim karipap tu..acu memang failed!!!

eelobor said...

hehehe...tengok karipap mesti teringat zaman budak2. dulu mama saya buat karipap untuk jualan untuk membantu arwah abah yang gaji kecik tapi anak ramai. sebelum ke sekolah, saya kena hantar ke rumah2 org yg buat tempahan, ke kedai2 runcit dan juga kantin2 sekolah. masa tuh mama jual dengan harga RM0.10 sebiji, tapi saiznya lebih besar lagi dari yang dijual sekarang dengan harga RM0.50 sebiji.

wahida said...

sedapnya mee kari KC tu...gerammm je tgk..

KC, tengs bagi info pasal restoran kat saujana utama tu...saya dah mintak hubby tgk blog KC...nak ajak dia mkn kat sana Jumaat ni...hehe...harap dia approve..

Alin Marlini said...

mee kari....feveret nih...

bujal X said...

karipap sardin~ikan salmon masak apa?

SURIA AMANDA said...

mak oiii...tgok pun dah kecur air liur...

Chekgu Azrine said...

betulla kak kc..karipap buat sndiri mmg best!!