Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Duit Raya, Kueh Raya 2012

Lagi 2 hari nak raya. 
Ramai yang dah mula bercuti*'mood' raya sudah mari*. 


"Angpow" raya dan Kueh Raya


Kenangan raya dulu-dulu. 
Auwwwww .. comelnya korang-korang bertiga ni ye. Dulu halus mulus ala-ala soyabean .. sekarang Danial, Amir dan Aiman dah bujang dan bertukar menjadi cincau .. tak lagi sesuci soyabean  .. gara-gara kulit expose bawah matahari. Seronok bila kenangkan masa kecil mereka .. times flies very fast .. and three of them remains best friend till now. Masa kecik-kecik dulu .. Aiman dengan Amir paling notty .. merangkak berdua main dalam almari. Terkejut kitorang terjumpa diaorang dalam almari baju Opah. Hehehe.  Dah dekat nak raya ni ... Aiman paling 'excited'. Tak sabar nak raya katanya. Nak jumpa sepupu .. nak balik Johor .. wahhh kau .. kau tak tau mama kau ni tiap kali nak raya mesti 'nervous'. Macam-macam nak buat .. banyak tempat nak kena pergi. Sg Buloh-Segamat-Taiping-Teluk Intan harus settled dalam masa 4 hari. Tiap kali raya penat. Tiap kali raya rasa nak pengsan. Tapi best!! Raya memang best, kan. Ramai dah mula wish Selamat Hari Raya. But for me .... tak nak lah wish korang sekarang. I want to save the best for last. Hehehe. By the way .. Selamat ber 'Emejing Res' menyiapkan persiapan Raya terakhir kita. Sapa-sapa yang belum shopping .. cepat-cepat sebelum terlambat. Ada masa lagi ni. As for me .. 90% settled. Tinggal seperkara dua sahaja. Yang penting .. i appreciate ketenangan jiwa dan minda yang ada sekarang ni. Tenangnya jiwa .. hanya Allah SWT yang tau. Hmmm .. got to go. Nanti-nanti kita cerita lagi. Mekaseh baca ye. Bye.


13 comments:

Mooniqueen said...

KC, segamat tempat siapa?

Tina Othman said...

comelnya merangkak masuk almari hehe, kalau dorang baca mesti tergelak sendiri ni

selamat hari raya kc, ampun maaf dipinta sepanjang perkenalan kita, enjoy raya ye

SYANI said...

Selamat Hari Raya KC. Raya memang best.. nak2 pulak kalau dapat berkumpul dengan semua sedara mara.

kakchik@ella said...

Mooniqueen .. Rumah Abah kat Kg Sg Siput, Jementah, Segamat.

Tina .. selamat hari raya.

kakcik said...

Selamat hari raya Ella. Kakcik sedih sebab takde lagi kampung nak dituju. :(

FARAH deeb said...

Eeeii chomelnyaaaaaaa! Selamat Hari Raya KC!
My latest Entry :)
JJCM: Day 26th Ramadhan 1433

Farah Shamsudin said...

Selamat Hari Raya KC.

nadya said...

BANYAKNYA SAMPUL.. NAK 1, SIAP ADA ISI TAU..HEHEHE

PUTUBAMBU said...

comelnya Aiman masa kecik2 dulu..!

Selamat Hari Raya Kakchik..!!

Daddy Ziyyad said...

hehehehe..soyabean menjadi cincau!

comel mereka semua tu!

selamat hari raya KC..Maaf zahir & batin

kakngah said...

selamat hari raya kc.
kamiorg dah sesiap masukkan duhet raya dlm sampul mlm kelmarin lagik!
hihihi!!

ainnoraini said...

comeyyynyee...
KC..selamat menyambut hari raya dari saya..maaf dipinta jika terdapat silap dan salah...

Peri PiA said...

alolo comey nya