Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Gulai Kawah Kelantan & Ikan Cencaru



Gulai Kawah beli kat Kedai Mek Kelate ni memang terbaiklah. RM5 semangkuk boleh makan 3 orang dari berbuka sampai sahur. Nampak sangat orang dalam rumah ni suka makan tapi tak kuat makan. Berbaloi-baloi ah RM5 boleh carry forward dari malam bawak ke pagi.

Ikan Cencaru goreng sendiri dan Pajeri Terung beli seketui pun payah nak habis. Camtu lah kerenah "3 Little Tummy in my house".

Hmmm .. Raya dah dekat sangat-sangat. Are u ready? Me? Kalau boleh nak 'postpone' itu raya. Hehehe.

13 comments:

Irfa said...

i like bulan ramadhan
sedih bila dah nak abis ramadhan
huhu

Man Bucit said...

kat mana kedai tu?

Hanis Azla said...

bagus betul.. suka makan tapi tak makan byk.. mcm saya suka makan dan makan pun banyak he..he.. saya pun belum terasa lagi feel hari raya tu kak..

pinky said...

aduh KC...samalah kita...rs mcm nk postpone je raya tu...=(

ainnoraini said...

sedap gulai kawah tuu...kalau pajeri ni asban mmg suka tak kira la nenas ke terung ke..

Rai said...

lama betul tak makan gulai kawah..

Peri PiA said...

same juge kc,raya blh KIV tak

ikan cencaru sedap

kakcik said...

Raya? hmmm... :(

SURIA AMANDA said...

KC...JOM SAMA2 POSTPONE RAYA NAK..I XDE BAJU LAGI NI...CANER NI...XDE MASA NAK PI CARI..

Kesuma Angsana said...

kalau boleh KA pown nak tanggu lagi seminggu sebab ada byk lagi yg x settle2 huhuhu

cheqna said...

gulai kawah..sedap tuuuu

@cu SaYaNg said...

acu belum ready :)

alin said...

selamat hari raya (: