Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan Buang Masa

Pernah sekali dulu, Misz-ella terfikir nak tutup Blog Dari Jari-Jari Halusku ni.  Few times Misz-ella buat Blog ni macam 'Chipsmore' ... kejap ada, kejap tak ada.

Walaupun hati kata tidak .. fikiran yang satu lagi tetap berkata Tulislah.  Tulislah seikhlasnya.  Lalu jari-jari halus Misz-ella tetap gigih .. terus menulis hingga ke hari ini.  Tanpa lelah dan jemu.

After 3 years, i realised that kegigihan dan kerajinan Misz-ella berkongsi fikiran dan rasa di dalam Blog ini telah memberi Misz-ella 'sesuatu'. Kalaulah tulisan-tulisan saya buat awak suka dan gembira, saya rela menulis tiap-tiap hari. Kalaulah tulisan-tulisan saya buat awak rasa meluat dan benci, saya susun sepuluh jari. Well .. itu memang adat dunia. Ada yang suka, ada yang benci. Buat yang suka, Terima Kasih dan Datang la lagi. Buat yang meluat dan benci, sila "X" dan lupakan je Blog Misz-ella ni. Tak perlu la datang sini dan kemudian pergi dengan rasa sakit hati. Jaga hati sendiri eh. After all hidup ini mudah dan indah kalau kita pandai mengelolakannya. Suka .. datang.  Tak suka .. tak yah datang. U decide. Nobody force you.  Tapi kan .. yang pastinya kan .. i have proven to someone yang menulis Blog itu bukan buang masa. 

BTW, Misz-ella suka makan. Duit paling banyak habis kat sopink makan jer. Haishhhh .. bertepek lemak. Hihihi. 

30 comments:

Peri PiA said...

love love blog kc,don't stop ya

makan je,kc rajin senam2 :)

:: Mrs.Eady :: said...

mkn jgn tak mkn!

||Sis aLeaSaRa|| said...

ye btl tu biarlah klu ada yg x suka,kami setia bc entri di sini.tqvm kgsi mcm2 info.entri mknn selalu buat lapar je hehehe.

sy pun dh 3 thn blogging tp kjp ada kjp x.thn lps rs nk berhenti tp bila bc blk entri2 lama dan tgk komen kwn2..sy teruskan juga kgsi entri mgenai semua yg blaku di sekeliling sy ^^

JunAina said...

Siang2 makan malam2 dah berdansa...memang le makan banyak mana pun tetap mentain cun.

ct cheery said...

wah!!orang pompuan memang sukew makn kot..hahaha

eiela said...

tak payah la tutup kak, tulis je. biasa lah ada yg suka dan ada yang tak suka, pedulikan je nanti diam la org tuh

diana said...

blog kakchik best..sebenarnya layout blog kakchik ni bukan lawa pun.nampak biasa je..tapi yang menarik nya kakchik punya post.lepas baca mesti rasa bersemangat...rasa teruja..rasa macam best la nak tiru kakchik punya resepi,aktiviti,,.macam tu la.

Rai Ourkizuna said...

jangan benti ya KC... suka tengok gambar masak2 dgn cerita2 KC..

azieazah said...

Menulis bukan kerana nama, tapi kita tetap akan dapat kawan baru...

Daddy Ziyyad said...

Setuju dgn KC..
Kita tak sepatutnya rasa stress utk menulis...kalau kita ada mood, kita tulis...kalau tak, kita rehat...dan setuju, menulis blog tidak membuang masa..;)

azievee said...

Suka ngan blog kak cik ...org lain x suka xpe janji kita suka...

eyqkagurl said...

blog akk mmg dah cun ! ^.^

munna said...

tak boleh nak stop lah kak ella.... baru 2-3 hari tak berblog dah rindu nak bw blog rakan2.... jgn stop ye kak ella

Nurul Ain Zulkarnaind said...

yong suka mkn juga haha

Mak Wardah said...

Kc, pls jgn kalau akak down sini tempat rest, cari semangat. Dont do that. Tulis walau sekali seminggu.

kakchik@ella said...

Kc love Pia too

kakchik@ella said...

Hehehe. meh Mrs eady kita mkn sama2

kakchik@ella said...

Sis aLeaSaRa ..

terima kasih kerana setia mmbaca

kakchik@ella said...

kak JunAina .... misssss u la. bila kita nak jumpa lagi ni?

kakchik@ella said...

kannnnn ct cheery

kakchik@ella said...

btl eiela. we cant expect everyone like us

kakchik@ella said...

macehh diana.diana mmg very good supporter dr dulu lg. cayanggg diana.

kakchik@ella said...

demi Rai .. kc akan terus menulis. tenkiu adik.

kakchik@ella said...

ye kak azie .. n u are one of my nice fren yg ella kenal thru blogging

kakchik@ella said...

yea Dktr Faizee .. no pressure, kan n its not waste of time

kakchik@ella said...

maceh azievee. kc hepi sbb skrg azievee dah mula brkata-kata dgn kc. x silent lagi. yeayyy!!!

kakchik@ella said...

tq eygkagurl

kakchik@ella said...

kan munna

kakchik@ella said...

kita geng la yong. gimme five meh. *pap*

kakchik@ella said...

Tq mak wardah. In sha Allah kc will kip on writing. doakan kc kuat dn terus bersemangat ye.