Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Gila Kambing

Tetiba teringin makan Kambing.  Bila teringin kambing, tak leh ajak en. Asben sebab dia allergik kambing. Tingggg .. tetiba teringat nak ajak my sista, KY pegi makan Kambing. Tapi kehendak hati takmo tunggu-tunggu lagi dan dengan segera ... Adikku Boi zassss lelaju untuk dapatkan Nasi Bariani buat Kakchik. Tq Boi .. sampai 5 restoran dia keluar masuk demi mendapatkan Nasi Bariani for me. Told you before kan .. my life is full of Love.  Dikelilingi orang-orang yang menyayangi and me myself tak kedekut curahkan kasih sayang pada yang lain-lain.  Pada sahabat, pada kawan, adik beradik, saudara mara, ipar duai, mak, ayah, mak mertua, mak tiri, jiran sebelah dan apatah lagi famili sendiri. Dalam hidup .. ikhlas itu penting. Sikap 'selfish' @ pentingkan diri sendiri, kedekut dan berkira kalau ada dalam diri kita .. kita singkir. Baru la bahagia.


Nasi Bariani Kambing. Muah .. muah .. muah .. sedaps gila. Lembut gila kambingnya dan terasa kesedapan rempahnya.


Sebungkus Misz-ella habiskan diiringi 3 orang budak comel ni. Sorang-sorang ku suap bergilir-gilir. Seronok gila tengok anak buah tiga orang ni  berebut makan Nasi Bariani yang disuap Mama Uda. Korang comellah.

10 comments:

My Little Diary said...

yumyummm beriani kambing

Azian Elias said...

Feel blessed kan kalau hidup di kelilingi manusia yang menyanyangi kita.. begitu lah hidup akak.. ALHAMDULILAH..

Kniedaz said...

saya pun suka kambing...tetiba terbayang-bayang bbq kambing pulak...KC ni.....

Tina Othman said...

sebab kc pun tak kedekut dgn kasih sayang kan, sebab tu hidup pun dilimpahi kasih sayang

hemmm sedapnya nasi beriani, lama tak makan

Nory Zoulkefle said...

nory tak makan kambing....heheh..sedapp ek??

el said...

seronok kan suap budak2 ni...anak el umo 6 taun tu pun el suapkan...hehe

Irfa said...

tetiba daku pula yg teringin
acaner ni

diana said...

kambing ni kalau makan sedap..tapi kalau nak masak memang tak reti..mak saya kita kata kalau masak terlebih dia jadi keras..

Ratu Hatiku said...

oo kambing sdp eh...hihihi saya xmkn kambing :p

-Sara- said...

kita pon kaki kambing! eh, suke makan kambing! hehe