Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari-Hari Kita Gembira


Hari Sabtu Misz-ella kerja while some of my adik beradik meraikan kenduri kahwin anak Makcik Sal di Tanjung Karang. *sobss*  Kenapa la orang buat kenduri hari Sabtu? Kenapa offis ni takmo tutup hari Sabtu? Mana bolehhhh .. kita dibayar untuk bekerja selama sebulan iaitu 30-31 hari so kalau boleh 30-31 hari Boss nak suruh kerja.  Hewwwww .. *tak suka* Sib baik ada Ahad, kan.

Hari Isnin Misz-ella bertemankan kesayangan dari pagi sampai ke petang membeli dan mencari itu-ini and i only stop bila ada yang merungut penat.  Siannn .. tahap stamina tiap orang tak sama, kan. Malamnya i berterapi di Lantai Tari. Perghhhhh .. puas betul melenjan diri di kelas Teacher Tini malam tu.

Pose jenguk-jenguk. Hihihi.

We did a few Bokwa Steps but Hi-Lo is still my 1st choice. You need a very high stamina in order to do Bokwa. Bukan semua ada tahap kecergasan yang sama 'so considering others is a must when you do Group's Activity'. Since there are many new faces, Teacher Tini have to do many 'basic steps' ~ Easy walk, V-shape, Out-out In-in, Forward and Back, Side Lunges, Back Lunges, Toe touch, Heel Touch and we ended our class with Rasa Sayang. Rasa Sayang is a simple, cool, relaxing dance for cooling down. Cool gila beb.

Tips for new faces ~ Smile while doing exercise. Enjoy the music, follow the step and have fun. Try the step half tempo before you get into the beat. Wear the most comfortable attire. I dah biasa ber skirt and its already part of my style. Terkejut kot diaorang if Misz-ella tidak berskirt masa exercise? Hihihi.

Saya hepi sebab my best buddies, Dr. Rozzana sudah mula join us. Few months she left the class due to her work commitment. I'm happy you are with me kak. 


 A day before ~ Sunday, Misz-ella pulang ke Segamat visiting our Step Mother, Mama Ida dan adik beradik di sebelah sana. Kalau balik rumah Mama Ida haruslah 'tummy' dibelai dengan makan-makan dan makan lagi. Dari 'lunch' sampai ke minum petang. Seronok balik rumah Mama Ida .. makan-minum berlayan macam Tuan Puteri. Mana tak bertepek lemak i.  Hihihi.

Hellooooo .. my name is Ardinie.  I am 7 years old and i am one of my Mama Uda's kesayangan. Comel gila anak buah Misz-ella yang ni. Rasa nak cubit-cubit mulut dia bawak balik sebab tak puas dengar dia mengomel. Hepi gila siot balik kampung ramai-ramai dan jumpa adik beradik sebelah sana.

On top of few things happened lately, saya tetap rasa bertuah.  Disaat saya rasa tersepit, Allah SWT buka ruang yang luas buat saya.  Disaat saya sedih, Allah SWT selitkan berita gembira.  Saya tak pernah rasa malang dengan tiap dugaan malah tiap dugaan itu menjadikan saya lebih tabah dan kuat.  Saya bersyukur kerana saya tau saya sentiasa ada mereka-mereka yang menyayangi dan sentiasa ada untuk saya. Saya sedar yang dugaan itu tanda kasih sayang Allah SWT pada kita. Syukran. Alhamdulillah. I am one Happy Lady. Yeayy!!! 

Malam ni, jom dancerobic. Tapi harus pulang dengan segera sebab nak ambik Aiman habis tution. I always feel that sending my son to school or Tution Centre is one of my best therapy. 5-10 minutes quality time during the journey together. Banyak perkara boleh kita bicara or discuss dengan anak during the journey and i'm gonna miss this next year. Dah besar Aiman .. dah tua Mama, kan. Jadi anak yang baik, yang solehah. Mama doakan Aiman bahagia dunia-akhirat dan sentiasalah berdoa agar Mama akan terus jadi mama yang baik untuk Aiman.  Amin.

Got to go. Got to settle a few unsettle matters. Thanks baca entry saya. Bye.




7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

kopok lekor !!!

Kniedaz said...

teringin nak berdancing macam KC tapi masa tidak mengizinkan la..

Tina Othman said...

penuhnya aktiviti kc

Rai Ourkizuna said...

pisang goreng cicah sambal kicap!!!

hahaha..nampak makanan je..

Sukma Haron said...

dancing aerobics with her friend...good idea but i do it at home...
keje ari sabtu mmg boring...dapat kalau rumah sedara ada kenduri....

diana said...

tak sedar anak dah besar kan kakchik..tapi kita sebagai ibu tetap pandang dia kecik lagi...hehehe

Kesuma Angsana said...

memang hari2 kena mantain happy, keep smiling ye