Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Fikir. Fikir. Fikir.

Salah satu pelajaran atau peringatan yang sentiasa Misz-ella sematkan dalam fikiran Aiman berulang kali ialah FIKIR. Fikir lah berulang kali sebelum kita berkata-kata atau mengambil apa-apa tindakan. Fikir. Fikir. Fikir. Fikirlah baik buruk setiap perkataan dan tindakan.  Sudah fikir sehabis baik, then ambil lah tindakan.  Jangan jadi orang yang menyesal kemudian hari akibat kata-kata yang tidak difikir dan ditapis terlebih dahulu atau perbuatan yang terlebih lajaknya.

Fikir. Fikirlah dahulu sebelum berkata-kata atau berbuat apa-aps. FIKIR.

10 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

baiklah kak cik

Kniedaz said...

ok...nasihat untuk saya jugak ni... ^_^

izfanora said...

betul tue.. kn byk fikir sebelum buat apa2.. :)

anyss said...

Assalamualaikum,
Dah fikir banyak sangat, lupa lak nak luahkan idea tu -----. biasanya gitulah jadi kat saya.

Daddy Ziyyad said...

fikir fikir fikir..

listen listen listen..

:)

Eye_nee said...

Sangatttt BAGUSSSS n3 ni....

Mama Zharfan said...

mcm mode listen listen listen plak ;)

Nur Emilya said...

Setuju.
Tapi kekadang terlepas jugak huhu.

pinky said...

setuju sgt KC...tapi kekadang terbabas jugak...=(

Kesuma Angsana said...

he he he dah macam anak bongsu KA sikit2 cakap.. kena fikir, fikir, fikir dulu !