Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sedih Satu Hari

Kebengongan yang berterusan telah menyebabkan Misz-ella blurrr dan ketat urat kepala. Pening ok malam semalam.  Dah lama tak pening so bila pening "Eh .... kepala aku pening ke apa ni" ... Alaaaa .. komplen je pening tapi tidur tetap jam 1 pagi. Jari-jari halus Misz-ella tetap gigih menjawab e-mail korang meski dah lewat malam .. tetap lincah mengisi "Poslaju Slip" meski tulisan dah senget benget dan haru biru. Tak kesah la .. tulisan Doktor lagi buruk tapi "berharga" .. takat tulisan comel Misz-ella apa la sangat kan Abg posmennn. Hihi. 

I was so angry yesterday. I was so sad yesterday. I was mentally tired yesterday. Despite all the feelings .. i Thank God for giving me the strength to face all the challenge.  I dont crack under pressure. Kesedihan, kemarahan dan kepenatan itu masih membolehkan Misz-ella senyum, masih boleh jawab panggilan telefon dari kawan-kawan. Alhamdulillah .. kekuatan itu anugerah Allah SWT. 

Lunch semalam ~ I bought 4 packets of roti.  Dua untuk Aiman bawak bekal ke sekolah, 2 lagi for me. Pagi Misz-ella makan satu dan satu lagi Misz-ella letak atas meja kak Senah. Kitorang memang sokmo share makanan .. tapi since dia EL half day .. Misz-ella ambik balik roti ni *eeee .. buruk siku*. Misz-ella memang suka makan buah. Banyak kenang-kenangan buah ni .. someone used to buy fruits for me before but now no more. Hmmm .. forget it *barang yang lepas jangan dikenang*

Dinner Capati dan Teh Tarik. Teh Tarikkkkk? Mama minum Teh Tarik? Haha .. gelak sekejap. I suddenly miss Teh Tarik even i am not Teh tarik lover. Elehhh .. sekali sekala tukar selera .. bukan nak derhaka pada Nescafe O terus. Tak pe, kan?

I was emotionally down yesterday .. kawan kol nangis-nangis, i pun nangis. Tengok Aiman 'down' pagi-pagi .. i'm not happy. Dengar ofismate masuk wad, i sedih. Haihhh .. concern sangat dengan emosi orang ... emosi Misz-ella? ada ke yang peduli? Watever ella .. move on with life. Jangan emo sangat ... kau kena kuat untuk orang-orang yang kau sayang. Tapi .. tapi .. tapi sekarang sedih .. tak leh tulis lagi. Mata berkaca .. hidung berair. Tissue pleaseeeee .. 

15 comments:

Tina Othman said...

sesekali menangis bagus juga kc, kita kan manusia biasa

apapun sangat enjoy tgk makanan tu, wah lapar ni

:: Mrs.Eady :: said...

ohhh...kamu kene kuat kak!

Miss Layaleya said...

jgn sedih2! cheer up!!!

ct cheery said...

wah,terliur tengok itu pix capati..huhu

Amanda Suria said...

tabah eh Sis...semoga kuat...

diana said...

kita tak boleh la minum teh tarik..perut jadi masuk angin ..macam baby kena kembung..heheh..ngada2 kan??

Kakcik Nur said...

Segeralah pergi segala kedukaan itu...

ainnoraini said...

pernah jugak mengalam mcm tu KC bila sedih boleh sampai nangiss...

Hasnida Ismail said...

kalau ikut hati memang asyik nak menangis bila kesedihan melanda...tapi sampai bila...cheer up...

Alin Marlini said...

nangis jek...huhuhuhu

Kesuma Angsana said...

hope semuanyer ok ye

deno said...

sabar ye kak....

Mujahiddah Agama said...

Sabar taw...
Be happy always...
:)

Mujahiddah Agama said...

Sabar taw..
Be happy always...
:)

.: iEyLa :. said...

be strong sis... :)