Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tak Nak. Tak Nak. Tak Nak.

Kadang-kadang manusia tak faham maksud perkataan Tak Nak. Mahu diterbalikkan jawapan kita dari Tak Nak ke Nak. Hurmmmm .. very selfish ok. Pentingkan diri sendiri.  Kita terlalu fikirkan apa yang kita nak .. kita lupa apa yang kita nak orang lain pulak tak nak. Watever .. lepas ambik kira tiap  pendapat .. tiap pandangan .. tiap nasihat "final decision" tetap ai punya. Sebelum "finalise" make sure dah fikir 10, 20, 30 ribu kali dan berdoalah yang itu keputusan kita yang paling 'perfect' sekali. 

10 comments:

el said...

td pg pun ada kisah pasal xnak ni...ngan en. somi el lah..last2 xnak..final decision hehehe

Kakcik Nur said...

Susah nak beri jawapan 'tak nak' tu, kan? :)

Ummi Syafiq said...

Istikharah

azieazah said...

Ada ketika, bila kita sudah yakin kita tak perlukan pendapat orang lain lagi untuk membuat keputusan.

Kakzakie said...

Serba-salah nak bersuara kalau dlm hati sebenarnya tak nak.

zeqzeq z said...

mana boleh perfect, paling perfet mungkin,,dekat dekat perfect

!eNa PnG said...

pikir dulu.. baru bagi jawapan...


Susahgak nak putuskan...

Mak Wardah said...

Susahnya nak kata tak nak tetapi kalau terpaksa tak boleh buat apa

diana said...

bila tak nak rumitkan keadaan dari nak terus jadi tak nak..heheh

mama maman aka yana said...

hhhmmm.. jika sudah dibincang pada yg boleh dipercayai.. masih lg berlegar2 dikepala.. ikutkan jew cuma kena istiqamah dan sabar.. sebab tak semua yg difikirkan terbaik boleh jadi terbaik buat kita.. hehehe

*lama tak singgah sini kannnn

:)