Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari Syahdu Ayah-Ibu

Hari ini hari syahdu Ayah-Ibu.  Tengok anak pergi sekolah .. terasa cepat masa berjalan.  Buat yang sentimental macam Misz-ella, baru tinggalkan perkarangan sekolah sudah mula rindu pada Aiman.  Tengok gambar Dini *my anak buah* yang my sister, KY hantar, terus rolling tears i you.  Sentimental ke tu? Ehhh .. tak lah.  I am gifted with loads of love.  Punya banyak tempat untuk ku curahkan kasih sayang termasuklah to my anak buah.  In my family, we treated anak buah macam anak sendiri.  

Buat ayah-ibu yang anaknya bersekolah hari ini .. Misz-ella understand how you feel.  Sebak, sayu bersama airmata gembira.  Dah besar anak kita, kan.  Anak-anak semua .. gi sekolah baik-baik eh.  Mak-Ayah, Ibu-Abah nak tengok korang berjaya dan jadi insan berguna bila besar nanti.  Jangan notti sangat tau .. notti sikit-sikit tak pe.  

Sekian.  Pesanan tulus ikhlas dari Misz-ella untuk anak-anak di luar sana .. *macam la diaorang baca blog Dari Jari-Jari Halusku* Haha.

8 comments:

Chekgu Azrine said...

Kak cik..rin bkn setakat sebak je..seriau pun ada sbb 1st daughter nk ambk UPSR ths year..huhu

faraherda.razalan said...

Sy kan baca KC! Heee~

el said...

rmbut kc dah mula pjg cantek hehehe

anak el skolah rini..sgt teruja..smpi org nk pi work pun dia x heran dah hahaha

dia baru 6tahun

diana said...

tahun depan maisaraa sekolah sah2 ibu dia yang gelabah habis nih..heheh

Azian Elias said...

Anak2 akak dua org masuk sekolah baru /lain.. hope they doin ok.. INSYALLAH..

akuzle ayu said...

*tanak baca psl tanak nangis*...hehehhe

akuzle ayu said...

*tanak baca psl tanak nangis*...hehehhe

Kesuma Angsana said...

dtg baca dah ari ni hehehe