Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Call Me Dulu-Dulu


"Public Phone" kat Ampang Park.

Sapa penah pakai "public phone" ni? Orang dulu-dulu macam Misz-ella mesti tak boleh lupa "Nostalgia Public Phone" ni, kan. Beratur panjang berjela menunggu giliran nak guna telefon ni. Pastu standby la duit syiling banyak-banyak .. bila warning "teet ..teet ..teet .." cepat-cepat tambah syiling. Rindu la nak pakai telefon ni. Hihihi.



23 comments:

Kakzakie said...

Hihi... kakak pun dulu guna public phone ini. Terkenang dulu manalah ada handset macam sekarang...

Tina Othman said...

ala nostalgianya

azieazah said...

Zaman sekolah Kak Azie dulu, public phone warna hitam gagangnya, berat dan nombornya berpusing bulat tu. Picit picit belum ada...

Bila putar nombor, treeeet tet...! sikit punya lama nak tunggu dia pusing! Tapi dulu nombor, 5 digit saja. Sekarang ni sampai 8 digit!

bujal X said...

saya sempat merasa public phone pondok kaler oren!keh keh~~

kakngah said...

hrtu ank yg no. 3 dtg workshop.. nampak tipon tu.. menjakun dia hahahaha!! siap berlakun call mak dia.

Miss Layaleya said...

saya pengguna tegar.. siap bersila kat public phone time blajar dulu sbb bergayut ngan BF.. sadis.. hehe

aDisH.sHidA said...

kak chik..dulu time stdy telefon mcm ni la yg byk berjasa..tp shda n kawan2 penah wat jahat..guna public phone yang leh buh syiling n kad...kami akan masuk kan duit syiling pastu kad sekali gus...pastu tarik kad biar syiling nya dlm nya..ckp lama2 pun xpe hahahhaa

Mamaleesya said...

hi kak ella, lama tak menyinggah blog kak ella. BTW public phone tu maybe 1 day akan jadi sejarah kalau kat m'sia ada buka muzium telefon hehehe

miza yusof said...

miza pernah guna :)

Kesuma Angsana said...

he he terkenang semasa dulu ni!

Ratu Hatiku said...

Pernah guna dulu...tp sejak ada insiden yg terjadi di public phone nie xpernah lagi gunakannya smpai ke hari ini...

kakchik@ella said...

Kan kakzakie kannnn ..

kakchik@ella said...

Tu la Tina. Bila ingat balik, mmg kelakar

kakchik@ella said...

Hihihi .. lagi klasik yg zmn kak azie

kakchik@ella said...

Ada eh Bujal? Alaaaaa .. kc tak ingat la yg kaler oren

kakchik@ella said...

Kahkahkah. Kc mmbygkan lakonan anak kak ngah pun senyum sorg2. Kalo kc tgk 'live' mesti Kc gelak sama.

kakchik@ella said...

Org blkg bengang tak tggu Layaleya habis cakap?

kakchik@ella said...

Ya ampun Shida . . Nottinya awak masa study!!! Hihihi

kakchik@ella said...

Ha ah kan Mar. Mar sehat? Lama x dgr cerita Mar.

kakchik@ella said...

Kita geng la miza!!

kakchik@ella said...

Lawak kan Kesuma Angsana. Kalo org depan sembang lama ,,, bengang je

kakchik@ella said...

Mesti kenangan tak best tu, kan Ratu Hatiku.

mrs kayrul said...

nostalgia tau public phone nie..dulu2 sanggup beratur lama2 kat public phone semata-mata nak call suruh ayah antar duit kat asrama...hehhhe