Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Ikan Taucu, Sambal Sardin, Ayam Kunyit dan Sawi Goreng

Dah lama tak cerita pasal masak-masak. Ekceli, masakan Misz-ella biasa-biasa je. Nothing special or great sebab Misz-ella cuma masak apa yang Misz-ella tau je. Malas gila nak try dan cuba resepi baru. Lagipun yang makannya cuma 2, 3 perut je. Another option, tak payah masak langsung. Kita beli je. Tapi takmo la camtu. Its ok susah dan penat sikit untuk orang-orang yang kita sayang, kan.

Ikan Siakap Masak Taucu memang feveret Aiman

Ayam Goreng Kunyit yang crispy and juicy. Yang ni feveret satu famili.



Sambal Sardin forever ever feveret Misz-ella 

Sawi Ijo yang manis memang laju dimakan oleh orang-orang dalam rumah ni. 

Selamat Makan.



13 comments:

Ratu Hatiku said...

Sedapnya....feveret saya tu KC smbl sardin kalau mkn mst bertmbh :D

.: iEyLa :. said...

simple pon sedap kan KC.. :)

Ima Salsuzaima said...

Salam kak.Sedapnye.jadi terliur pulak.ima sebenarnya suka bab masak-masak ni tapi jadi tak pandai masak bila ada orang lain berada kat dapur.so jadi malas lah.hihi

el said...

rare lahhhh..semua di atas adalah fevret el..ada umah kosong x sebelah umah kc haha

-Sara- said...

ayam goreng kunyit tu nmpk mengancam :)

diana said...

kita suka la sayur yang mnasak simple2 gitu

Tina Othman said...

pergh sedapnya kc

semua pun peberet tina tu, naknya sardin makan dgn telur dadar, laparnya hehe

pinky said...

wah wah...berselera sangat tgk...

Azian Elias said...

ayam goreng kunyit tu yg special tu.. sedap nya tengok..lapoo..

:: Mrs.Eady :: said...

terliur weeehhhh!!

faraherda.razalan said...

KC, portion die comel2 je kan? Heheheh...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

banyaknye lauk...

kite kan kalo masak cukup dua lauk aje..ikan/ayam pastu sayur..heheh tu jelah....dah biase ikut cara mak camtu kot...

tapi mmg menyelerakan sambal sardin KC tu..

Kesuma Angsana said...

sempat juga ye buat mcm2... n KC tq so much for all the spoort given to my blog ye. Sgt2 KA hargai