Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Good Morning Friday. Alahai POS ..


Good Morning Friday. Pagi-pagi ni tarik nafas panjang-panjang .. take a break 5-10 minit untuk taip entry ni walau 'schedule' Misz-ella tersangatlah "pack" 2, 3 hari ni. Semalam sampai tak sempat lunch. Sampai rumah hampir 8 malam. Had dinner with my kesayangan and out again for another task and back home almost 12 midnight. Wahhh .. dah macam Cinderella kau Ella bila pulangnya menjelang 12 malam. Hihihi. Syukur Alhamdulillah. Allah bagi kekuatan untuk melalui semua ini. Pagi ni, Misz-ella 'belasah' Nasi Lemak Lauk Paru dekat rumah to ensure i have enough supply and energy. Ambekk kau .. Nasi Lemak terus i makan pagi ni. Hihihi.

Misz-ella sebenarnya bengang. Dalam dok rushing mengejar waktu tutup Kedai Pos and i managed to  be there 45 minutes before it close, i was frustrated and refused to hand over my goods to them.  Tau la sekarang ni Pos Malaysia dah banyak yang "franchise" tapi logik la sikit servis tu. Kenapa ada Kedai Pos yang tak mau terima PosLaju tapi ambik Skynett? Why your operation hours finish at 8pm but you gave me 1000 words when i want to send a parcel at 7:15pm? Sini tak ada box .. ada bakul je .. takut nanti kena makan tikus ke ~ alasan dia. Ok Fine. If you do not want to take responsible of my goods then i tak nak bagi barang i kat you. Bagi balik barang i. Barang customer i ni berharga ok. And i left the Post Office dengan pandangan mata kecik besar kecik besar kat Staff Pejabat Pos tu. Bengang, kan? 

OK. Kita lupakan sahaja peristiwa di Kedai Pos itu. Banyak lagi pekerja pos lain yang lebih berwibawa melayan Customer. Kedai Pos KLCC is good, Tesco Kepong pun bagus. Yang servis out tu kita "X" je. Tak yah gi tempat dia lagi eh. Nanti sian hati disakiti lagi. Hihihi.

Eh .. OK la ye. I would love to talk more to my readers tapi buat masa sekarang i tersangatlah busy. Nanti kita sambung lagi. Bye.



6 comments:

Peri PiA said...

betul kc kita X besar2 je

bz nya kc,jgn xmkn ok

azieazah said...

Tension jer kan?
So jangan layan orang yang bagi kita tension.

Sila cari orang lain, tempat lain. Yang penting kita happy. Pilihan di tangan kita.

-Sara- said...

jgn tensen2 dah pasni tau :)

pinky said...

berbulu je klau jumpa pos office mcm ni....

Mak Wardah said...

Jangan layan tension, nanti migrain.

Im happy being alone said...

sabor jelaa..huhu..