Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Seru semangat

Ada masa, kita rasa 'moody', 'bad mood' or watsoever perkataan yang semaksud dengannya. Dari kita melayan seterusnya membuatkan kemalasan berterusan dari pagi sampai ke malam, lebih baik kita seru semangat itu. Lets do something to boost our feel.  Come i give you a few tips.
  • Bangun. Berdiri tegak. Tarik nafas dalam-dalam dan lompat bintang 10-20 kali.
  • Kalau tak boleh lompat sila la lari setempat.
  • Kalau tak nak lari setempat try skipping
  • Last .. duduk bersila. Pejam mata. Kosongkan fikiran. Lapangkan minda. Tarik nafas dalam-dalam. Lepas. Tarik lagi. Lepas. Last .... Tarik nafas sedalam-dalamnya .. sebanyak yang boleh .. penuhkan oksigen dalam paru-paru .. hold-hold-hold dan lepas sekuat hati.
Cubalah korang. Kalau masih malas, lembap dan "bad mood" jugak, then something wrong with you. Hihihi.

Selamat Pagi Jumaat kawan-kawan. Esok Misz-ella kerja, korang cuti. Benci!!! *hentak kaki kuat-kuat* Hihi.





10 comments:

SURIA AMANDA said...

selamat pagi miss ella...

My Little Diary said...

hi darling kakchik ella
miss u lah...lama tak dtg visit sini...

ermm...pada sapa2 kalau dah malas sgt exercise pun xnk...balik rumah tdo...jgn dtg keje...hahahaa

peace no war

Kniedaz said...

Selamat hari Jumaat KC...nak lompat bintang tak boleh...so saya just bayangkan suasana hijau yang menarik je dengan bantuan gambar di pc hehe

diana said...

syukur la ada kerja..heheheh

bujal X said...

saya tarik laci keluarkan coklat~~keh keh~~

Kesuma Angsana said...

nk try buat jugalah KC !

ct cheery said...

kena keje misz..seru semangat tu cepat!!haha

Azian Elias said...

morning ella...

Kakzakie said...

eh.. tak payah hentak-hentak kaki sebab kita sama, kakak pun kerja juga tau esok (half-day) dah biasa dah ella...

L said...

pernafasan yg betul tu yg penting.. huu..