Monday, September 27, 2010

Kalo sebulan ada 40 hari ...

Kalo sebulan ada 40 hari .. hari ke 41 aku akan dapat gaji. Tu kategori apa tu? Bad, Very bad or ok la tu?


Boss di sini punya prinsip 'U complete your work, i pay u'. Dia kata lagi .. kalo keja baru 25 hari .. how to pay u 1 month? Betul gak eh. Hehe ...

Aku n the gang dah biasa. Kitorg tak manja like org gomen or org bank yg baru 22 ari keja, dah di byr gaji 31 hari. Best la korang. 




p/s :- sekadar brkongsi cerita. Hehe ..

4 comments:

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Yang tak tahan tu, Maybank, CIMB (Cina India Melayu Bangla) bank dan AM Bank selalu je telefon tak henti2 telefon utk peringatan w/pun dah bayar. Alasannya, arahan BOS suruh byr secepat mungkin dan nak senang tutup akaun!

kakchik@ella said...

Wkmsalam Taj,

dah keja diaorg camtu nak wat camna ... ha3 .. layansss ..

Anonymous said...

sama la dgn boss aku kena tggu smpai 32 hari

kakchik@ella said...

Aku tak kesah. Tapi kesian kat staff2 lelaki.

But gd thing, they can take advance.